1. SNL

Domžale Luki Koper trikrat zatresle mrežo

Objavljeno 12. maj 2015 22.19 | Posodobljeno 12. maj 2015 23.45 | Piše: STA, A. L.

Končni rezultat je bil postavljen že v prvem polčasu.

Silovito nogometno moč sta že na startu pokazali Nizozemska in Nemčija.

DOMŽALE – Domžalčani so v zaostali tekmi, ki jo je v soboto onemogočilo razmočeno igrišče, že v prvem polčasu odločili tekmo proti Koprčanom. S tem so naredili velik korak k tretjemu mestu, ki zagotavlja igranje v evropskih tekmovanjih, saj imajo tri kroge pred koncem štiri točke prednosti pred četrtouvrščeno Olimpijo in dve točki zaostanka za drugouvrščenim Celjem. Koprčani ostajajo sedmi.

Domžalčani so že v prvem polčasu odločili tekmo, saj so za hrbet Simčiča spravili tri žoge. V šesti minuti je Horić podal na desno stran do Koruna, ki je na polovici Kopra našel Morela. Ta je z lepo podajo med branilci gostov na desni strani našel Skubica. Slednji je poslal nizek predložek pred vrata, kjer je osamljeni Podlogar žogo le še poslal mimo vratarja Simčiča v mrežo.

Na 2 : 0 je povišal Juninho v 19. minuti, ko je s strelom s 25 metrov zadel zgornji levi kot koprskih vrat. V 37. minuti je bilo že 3 : 0, ko je Podlogar s strelom z glavo izkoristil podajo Horvata. Domžalčani so bili tudi sicer nevarnejši, medtem ko Primorcem ni uspelo resneje ogroziti Vidmarja.

Domžalčani bodo v 34. krogu prihodnjo soboto gostovali v Mariboru, Koprčani pa bodo gostili Krko.

Izidi 33. kroga 1. SNL in lestvica:

sobota, 9. maja:
Celje – Kalcer Radomlje 3 : 2 (1 : 0)
Gorica – Olimpija 1 : 2 (1 : 1)
Zavrč – Maribor 1 : 3 (0 : 0)

nedelja, 10. maja:
Krka – Rudar 2 : 0 (1 : 0)

torek, 12. maja:
Domžale – Luka Koper 3 : 0 (3 : 0)

image

Deli s prijatelji