MILIJONI

Domžalčani zmagujejo in prodajajo

Objavljeno 04. avgust 2014 10.31 | Posodobljeno 04. avgust 2014 10.31 | Piše: Rok Tamše

Po nepopolnih treh krogih državnega prvenstva so na vrhu lestvice stoodstotne Domžale.

Luka Elsner z 32 leti ni najmlajši trener v prvi ligi, strateg Celjanov Simon Rožman je leto mlajši. Foto: www.nkdomzale.si

Mariborski nogometaši so na Cipru, kjer snujejo strategijo za odločilni korak proti play-offu lige prvakov, Olimpija se je v Čatežu pripravljala na nove izzive v državnem prvenstvu s povratnikom, športnim direktorjem Miletom Ačimovićem, preostali prvoligaši pa so povsem vpeti v boj za prvenstvene točke. Nad odličnim startom v novo sezono so navdušeni v Domžalah, rumeno-modri so zmagali na vseh treh tekmah, prejeli niso niti enega zadetka. Nazadnje so v gosteh opravili z Zavrčem. »Ključno za naš dobri začetek sezone je trdna obramba. Ko je Luka (trener Elsner, op. p.) lani prevzel vodenje ekipe, smo imeli podobno serijo. Bistvo je ohraniti mrežo nedotaknjeno, saj to pomeni, da bomo na vsaki tekmi osvojili najmanj točko. Ob tem se zavedamo, da si bomo v napadu vselej pripravili priložnosti, tako da je le od učinkovitosti odvisno, ali bomo zmagali ali ne,« je pojasnil napadalec Domžal Joshua Parker, v prejšnjem DP prvi strelec moštva, v tej sezoni pa še ni zabil gola. »V prvem polčasu so bile razmere na igrišču zelo zahtevne in noge me niso najbolj ubogale. Prepričan sem, da bodo goli kmalu prišli, saj se pozna, da sem bil kar precej časa odsoten zaradi poškodbe. Izpustil sem zaključek minule sezone in večji del priprav. Vadil sem samostojno, tako da sem s pripravljenostjo nekaj tednov v zaostanku za soigralci,« je dejal 23-letni reprezentant Antigve in Barbude, sicer tudi britanski državljan. Domžalčani so v prvi treh krogih zmagali v Novi Gorici, doma proti Celju in nazadnje na Ptuju, kjer domače tekme igrajo Zavrčani, saj doma gradijo novo tribuno in klubsko poslopje. Varovance mladega trenerja Luke Elsnerja, ki je v soboto dopolnil komaj 32 let, zdaj čaka nova, morda najzahtevnejša preizkušnja v tem prvenstvu, saj bodo gostili velenjski Rudar.

Ob Kamniški Bistrici niso zadovoljni samo zaradi dobrega uvoda v sezono, temveč tudi zaradi novega dobrega posla iz rubrike prodaja igralcev. S predstavniki italijanskega prvoligaša Atalante iz Bergama so sklenili dogovor, da bo naslednji dve sezoni nogometno znanje na Apeninskem polotoku nadgrajeval 17-letni napadalec Luka Šušnjara. To je v zadnjem obdobju že tretji up slovenskega prvaka iz let 2007 in 2008, ki bo kariero nadaljeval v tujih klubih. Osemnajstletni branilec Jon Gorenc Stanković se že dokazuje na triletni posoji v dortmundski Borussii, kjer celo dobiva priložnost za igro na pripravljalnih tekmah članskega moštva, 15-letni napadalec Jan Mlakar pa bo januarja odšel v italijansko Fiorentino. Lani poleti sta Domžale zapustila tudi 18-letni napadalec Rok Taneski, ki je odšel k Hellas Veroni, in prav tako 18-letni vratar Gregor Zabret, ta je zdaj član angleškega Swansea Cityja. Očitno delo v mlajših selekcijah domžalskega kluba vse bolj napreduje, svoje pa so prispevali predvsem uspešni nastopi mladih nogometašev na mednarodnih turnirjih, kjer skavti uglednih klubov ves čas prežijo na nove talente.

Deli s prijatelji