POKAL SLOVENIJE

Domžalčani prvi polfinalisti nogometnega pokala Slovenije

Objavljeno 28. oktober 2014 22.52 | Posodobljeno 28. oktober 2014 22.59 | Piše: STA, Ma. F.

Že v prvem polčasu so gosti praktično odločili polfinalista.

LJUBLJANA – Nogometaši Domžal so prvi polfinalisti pokala Slovenije. Potem ko so prvo tekmo na svojem igrišču izgubili z 0 : 1, so bili v Stožicah na povratnem obračunu boljši s 3 : 1.

Domžalčani so pred približno 1000 gledalci v Stožicah hitro prišli do prednosti, saj je v 8. minuti po kotu s strelom z glavo zadel Uroš Korun, 10 minut za njim pa je po podaji Benjamina Morela Nemanja Maksimović (tudi z glavo) izid povišal na 2 : 0.

Že v prvem polčasu so gosti praktično odločili polfinalista, saj je Darko Zec v 41. minuti zadel za 3 : 0. Po prostem strelu Erika Janže z leve strani je Marko Vukčević z glavo slabo odbil žogo, ta je pristala pri Zecu, ki je v slogu napadalca iz prve zadel nasprotni kot tekmečevih vrat.

Čeprav so Domžalčani zadnjih 15 minut igrali brez izključenega Kenana Horića, je Ljubljančanom do konca tekme uspelo le kozmetično popraviti izid, v 82. minuti je po podaji Filipa Valenčiča z desne strani na 1 : 3 znižal Miran Burgić s strelom z glavo.

Maribor boljši od Radomelj

Zvečer pa so državni prvaki igrali zaostalo tekmo drugega kroga pokala proti Radomljam. Luka Zahović je poskrbel za zmago državnih prvakov in lanskih finalistov v 25. minuti, kar je bil tudi edini gol na srečanju.

Deli s prijatelji