1. SNL

Domžalčani klonili proti Celjanom, Koprčani nadigrali Olimpijo

Objavljeno 06. december 2014 22.20 | Posodobljeno 06. december 2014 22.21 | Piše: STA, M. U.

Odvil se je 20. krog Prve lige Telekom Slovenije.

Foto: Roman Šipić/Delo

KOPER, CELJE – Nogometaši Luke Koper so v 20. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali ljubljansko Olimpijo z 2 : 1 (0 : 1). Potem ko so bili Ljubljančani več kot dve leti zakleta stranka Koprčanov, so ti danes le prekinili niz brez zmage proti zeleno-belim. Do nje so prišli po tem, ko so znali unovčiti številčno prednost v drugem polčasu.

Olimpija je imela globoko v sodniškem dodatku priložnost za izenačenje, saj je imela na voljo enajstmetrovko, a je Miran Burgić ni izkoristil. Koper, ki je prekinil niz treh porazov, je tako dosegel osmo zmago in bo prezimil na sedmem mestu, Olimpija pa po četrtem porazu, drugem zapovrstjo, ostaja na četrtem mestu.

Maribor – Kalcer Radomlje 4 : 1

Nogometaši Maribora so premagali Kalcer Radomlje s 4 : 1. Državni nogometni prvaki so imeli uspešno generalko pred sredinim spektaklom v Ljudskem vrtu, ko se bodo v ligi prvakov pomerili s Schalkejem. Jesenski del državnega prvenstva so končali z zmago nad zadnjeuvrščenim Kalcerjem in ob tekmi manj s tremi točkami zaostanka za vodilnimi Domžalami. Približno tisoč gledalcev je v deževnem in mrzlem vremenu spremljalo zanimivo tekmo in videlo kar pet golov. Lahko bi jih še več.


Domžale Celje 0 : 1

Nogometaši Domžal so izgubili proti Celju z 0 : 1 (0 : 0). Derbi zadnjega jesenskega kroga je pripadel Celjanom, ki so do svoje enajste zmage v prvenstvu prišli v zaključku tekme, v kateri so sicer predvsem v prvem polčasu boljši vtis pustili Domžalčani. Jesenski prvaki imajo zdaj pred Celjem, ki je že 22. tekmo zapovrstjo zapustilo neporaženo (rekorderji slovenske lige so sicer prav Domžalčani z nizom 32 tekem iz sezon 2005/06 in 2006/07), le še štiri točke prednosti.

Deli s prijatelji