1. SNL

Domžalam derbi v Gorici, Krško pristalo na dnu

Objavljeno 25. oktober 2015 20.59 | Posodobljeno 25. oktober 2015 20.59 | Piše: STA, S. U.

Krka je ugnala Krško, Domžale pa Gorico v gosteh.

NOVO MESTO, NOVA GORICA – Nogometaši Krke so v 15. krogu 1. SNL premagali Krško z 2 : 0. Na začetku tekme so imeli več od igre gostje, vendar njihovi napadi niso obrodili sadov. V 17. minuti pa je bil po lepi podaji Josipa Fučka z desne strani v kazenskem prostoru gostov najspretnejši Filip Dangubić in premagal nemočnega Marka Zalokarja. Za 20-letnega Hrvata, ki je pred letošnjo sezono prišel iz NK Rijeka, je bil to prvi gol v slovenski prvi ligi.

Drugi polčas so bolje začeli domači nogometaši, vendar je Zalokar ubranil strela Žige Kastrevca in nato še Dangubića. Tudi v zadnjih petnajstih minutah tekme si ekipi nista priigrali kakšnih resnejših priložnosti za spremembo izida. V tretji minuti sodnikovega podaljška  je nato končni izid po akciji Perića in podaji Welbecka z neposredne bližine postavil Enes Novinić.

Novomeščani bodo v 16. krogu prihodnjo soboto gostovali v Kopru, Krčani bodo že v petek gostili Gorico.

Gorica – Domžale 0 : 1 

Miran Srebrnič, trener Gorice, je imel pred derbijem 15. kroga nemalo težav s sestavo svoje ekipe. Na klopi je imel le štiri nogometaše, manjkal je tudi prvi strelec lige Blessing Eleke. Po začetnem otipavanju, ko so bili več pri žogi gostujoči nogometaši, so gostitelji vzpostavili ravnotežje, do prve priložnosti pa so vseeno prišli Domžalčani.

Drugi polčas so bolje začeli novogoriški nogometaši. A kar ni uspelo domačim nogometašem, je v 83. minuti uspelo Mihi Blažiču. Nejc Skubic je z leve strani izvajal prosti strel, podal visoko žogo v kazenski prostor, kjer je najvišje skočil Blažič in s svojim prvim zadetkom v letošnji sezoni premagal nemočnega Grego Sorčana. Z zmago so Domžale na drugem mestu prvenstvene lestvice prehitele Gorico. Obe ekipi sta zbrali 28 točk, vendar imajo domžalski nogometaši boljšo razliko v zadetkih.

Gorica bo v 16. krogu prihodnjo soboto gostovala v Krškem, Domžale bodo gostile Zavrč.
 

Deli s prijatelji