LIGA

Dolenjska dobila prvoligaša

Objavljeno 20. junij 2013 16.15 | Posodobljeno 20. junij 2013 16.32 | Piše: D. P.

1. slovensko nogometno ligo v tekmovalnem letu 2013/14 tako sestavljajo Maribor, Olimpija, Domžale, Koper, Celje, Gorica, Rudar Velenje, Triglav Kranj in novinca Zavrč ter Krka Novo mesto.

Sašo Udovič je novi ambasador.

LJUBLJANA – Izvršni odbor (IO) Nogometne zveze Slovenije (NZS) je dokončno odločil o sestavi prve nogometne lige (1. SNL) za naslednje tekmovalno leto. Potem ko na ponedeljkovi seji ni potrdil sestave za naslednjo sezono, je zdaj dokončno znano, da iz lige izpadeta Mura, ki ni pridobila ustrezne licence za nastopanje, in Aluminij, ki je osvojil 10. mesto. Nova člana najvišjega ranga tekmovanja pa sta postala prvak 2. SNL Zavrč in NK Krka iz Novega mesta, ki si je napredovanje pridobil zaradi odstopa NK Dob, ki ostaja drugoligaš.

Znani člani obeh najmočnejših lig

Pri odločanju o sestavi lige so bila pomembna tudi dodatna zagotovila vodstva FC Koper, da spremembe na športnem, ekonomskem in pravnem področju ne bodo negativno vplivale na sposobnost tekmovanja kluba v prihajajoči sezoni. 1. SNL v tekmovalnem letu 2013/14 tako sestavljajo Maribor, Olimpija, Domžale, Koper, Celje, Gorica, Rudar Velenje, Triglav Kranj ter novinca Zavrč in Krka Novo mesto.

Znana je tudi dokončna sestava 2. SNL: Aluminij, Dob, Krško, Radomlje, Šenčur, Šampion Celje, Šmartno ob Paki, Bela krajina in prvaka obeh 3. lig – Ankaran Hrvatini in Veržej.

Deli s prijatelji