DOGOVOR

Di Matteo ostaja trener Chelseaja

Objavljeno 13. junij 2012 21.42 | Posodobljeno 13. junij 2012 21.42 | Piše: R. T., STA

Do zdaj začasni trener zmagovalca lige prvakov je podpisal dvoletno pogodbo.

Roberto Di Matteo, trener Chelseaja.

LONDON – Vodstvo angleškega nogometnega prvoligaša Chelseaja je Roberta Di Mattea, ki je v zadnjih 11 tednih pretekle sezone opravljal funkcijo začasnega trenerja pri tem londonskem klubu, imenovalo za glavnega trenerja kluba in z njim podpisalo dvoletno pogodbo, poročajo na spletni strani kluba.

Di Matteo, ki je prejšnji mesec dopolnil 42 let, je bil začasni trener po predčasnem slovesu Andreja Villas-Boasa, nato pa Londončane popeljal do zmage v ligi prvakov in pokalu FA.

»Robertova kakovost je očitna. Prerodil je moštvo in ga popeljal do zgodovinskega dosežka. Lastnik in vodstvo kluba sta zato zadovoljna, da bo Roberto nadaljeval delo pri nas. Vsi smo verjeli, da je to mlad trener, ki lahko veliko ponudi. To smo vedeli, že preden smo mu ponudili, naj prevzame vodenje ekipe do konca sezone. Način, s katerim je delal z nami, igralci in vsemi v klubu, ter uspehi, ki so sledili, so ga naredili za prvega kandidata za glavnega trenerja za naslednja leta. Čeprav si je takoj letvico postavil zelo visoko, verjamemo, da je Roberto pravi mož za Chelsea,« je dejal izvršni direktor Chelseaja Ron Gourlay.

Deli s prijatelji