LIGA PRVAKOV

Delitev točk za bogataše, šok za madridski Real

Objavljeno 07. april 2016 00.50 | Posodobljeno 07. april 2016 00.51 | Piše: STA, M. U.
Ključne besede: liga prvakov

Že v torek so si nogometaši Barcelone in Bayerna na prvih četrtfinalnih tekmah lige prvakov priigrali prednost pred povratnima obračunoma.

Foto: Reuters

PARIZ, WOLFSBURG Nogometaši v ligi prvakov so z današnjima tekmama končali prvi del naloge v četrtfinalu. V Parizu sta se domači PSG in Manchester City razšla brez zmagovalca z 2 : 2, favorizirani Real pa je v Wolfsburgu presenetljivo klonil z 2 : 0.

V Parizu je Hart v 14. minuti ubranil 11-metrovko Ibrahimoviću. Kazen je prišla v 38. minuti, ko je De Bruyne izkoristil protinapad in zadel z močnim strelom z desne strani. Toda po hudi napaki Fernandinha, ki se mu je žoga po podaji vratarja Harta na robu kazenskega prostora odbila od noge, je Ibrahimović le stegnil nogo in izenačil izid. Rabiot je v 60. minuti še drugič matiral Harta, Fernandinho pa je v 72. minuti postavil končni izid.

Wolfsburg je tekmo odločil že po 25 minutah. Najprej je Rodriguez v 18. minuti hladnokrvno izvedel 11-metrovko zaradi prekrška Casemira nad Schürrlejem, sedem minut zatem pa je po lepi podaji s strani Arnold potisnil žogo za hrbet Navasa za 2 : 0.

Že v torek so si nogometaši Barcelone in Bayerna na prvih četrtfinalnih tekmah lige prvakov priigrali prednost pred povratnima obračunoma. Barcelona je na domačem igrišču z 2 : 1 ugnala Atletico našega Oblaka, Bayern pa z 1 : 0 Benfico.

Deli s prijatelji