NAPOVEDNIK

Danes, 19. junija, na EP

Objavljeno 19. junij 2012 14.00 | Posodobljeno 19. junij 2012 14.00 | Piše: Rok Tamše

Obe tekmi 3. kroga v skupini D bosta ob 20.45: Anglija – Ukrajina, Švedska – Francija.

SKUPINA D, 3. krog

Vrstni red po dveh krogih: Francija in Anglija po 4 točke, Ukrajina 3, Švedska 0.

Anglija Ukrajina ob 20.45, sodnik Viktor Kassai (Madžarska)

Angleži potrebujejo remi za uvrstitev v četrtfinale, Ukrajinci pa zmago.

V angleško reprezentanco se vrača napadalec št. 1 Wayne Rooney, ki zaradi kazni v kvalifikacijah za EP ni imel pravice nastopa na prvih dveh tekmah. To je seveda dodatna spodbuda za moštvo treh levov pred dvobojem z gostitelji, ki si prav tako želijo napredovati v četrtfinale. Verjetno bo prostor za Rooneyja v udarni zasedbi sprostil Theo Walcott, ki ima poškodovano tetivo.

Ukrajinci morajo preboleti poraz proti Franciji (0 : 2), zdaj je na vrsti odločilni dvoboj. »Nismo v solzah, zdaj je na vrsti tekma z Anglijo. Vem, kako je treba pripraviti fante. Iz poraza proti Franciji se moramo kaj naučiti in dobro pripraviti za dvoboj z Angleži,« je realen ukrajinski selektor Oleg Blohin. Prvi napadalec Andrij Ševčenko je v tekmi s Francozi dobil dva udarca v koleno, tako da v nedeljo ni treniral. Pričakovati je, da bo stisnil zobe za tekmo kariere v reprezentančnem dresu na prekrasnem štadionu Donbas Arena v Donjecku.

Švedska Francija ob 20.45, sodnik Pedro Proença (Portugalska)

Švedska se poslavlja od turnirja, Francija za zanesljivo napredovanje potrebuje točko. Z remijem je lahko tudi prva, če tudi na drugi tekmi ne bo zmagovalca. Zmaga ji prinese zanesljivo prvo mesto v skupini.

Švedska je eno izmed velikih razočaranj tega turnirja, izgubila je proti Ukrajini in Angliji. Ob slabi igri in ničli v statistiki sta se v slačilnici spopadla še dva klana, zbrana okrog kapetana Zlatana Ibrahimovića in nekdanjega lastnika kapetanskega traku Olofa Mellberga. »Igrali bomo na zmago. Tokrat je v igri čast. V Stockholm se ne nameravam vrniti brez osvojene točke,« je dejal Zlatan.

Francoska reprezentanca je spet homogena, kompaktna, prepričljiva. Selektor Laurent Blanc ima nekaj pomislekov glede treh igralcev (Philippe Mexes, Mathieu Debuchy in Jeremy Menez), ki lahko dobijo drugi rumeni karton in s tem izgubijo pravico nastopa v četrtfinalu. Na priložnost čaka tudi vezist Yann M'Vila, ki si je pozdravil gleženj. Lahko bi zamenjal Yohana Cabaya, ki je v tekmi z Ukrajinci prejel udarec v nogo.

 

Deli s prijatelji