KVALIFIKACIJE

Cvijanović in Mertelj na Brdo, Islandija brez Sigurdssona

Objavljeno 01. junij 2013 23.57 | Posodobljeno 01. junij 2013 23.58 | Piše: STA, Ma. F.

Slovenski nogometaši bodo v petek ob 21. uri po slovenskem času v Reykjaviku gostovali pri Islandiji.

»Svojim fantom nimam česa zameriti, ker so oddelali svoje,« je po tekmi povedal Srečko Katanec.

LJUBLJANA – Slovenski nogometaši nadaljujejo priprave na naslednjo kvalifikacijsko tekmo za svetovno prvenstvo 2014. V petek bodo ob 21. uri po slovenskem času v Reykjaviku gostovali pri Islandiji. Selektor Srečko Katanec je po petkovi zmagi proti Turčiji na Brdo pri Kranju povabil še Mariborova vezista Gorana Cvijanovića in Aleša Mertlja.

Po naporni tekmi in krajši noči za počitek je Katanec v dopoldanskih urah s svojimi varovanci najprej opravil regeneracijski trening, nato pa je dal fantom prosto do nedelje, ko se bosta na Brdo preselila še Cvijanović in Mertelj.

Islandija brez Sigurdssona

Medtem ko Slovenija na stadionu Laugardalsvöllur ne bo mogla računati na Zlatana Ljubijankića in Josipa Iličića, pa ima kar nekaj težav s sestavo ekipe tudi islandski selektor Lars Lagerbäck. Ta je namreč zaradi kartonov ostal brez prvega zvezdnika Gylfija Sigurdssona, ki je na marčevski prvi tekmi med tema dvema tekmecema zabil oba islandska gola za zmago v Stožicah z 2 : 1.

Prav tako za Islandijo ne bodo igrali niti branilca Arnor Adalsteinsson in Holmar Eyjolfsson ter vezista Steinthor Thorsteinsson in Johann Berg Gudmundsson.

Deli s prijatelji