LIGA PRVAKOV

Črnih 90 minut za Mariborov visoki poraz

Objavljeno 21. oktober 2014 22.45 | Posodobljeno 22. oktober 2014 01.01 | Piše: STA, Mo. S.

Mariborčani so doživeli pravo londonsko tepežko.

LONDON – Nogometaši Maribora so v tretjem krogu lige prvakov na Stamford Bridgeu izgubili proti londonskemu Chelseaju z 0 : 6 (0 : 3). Ekipi se bosta v četrtem krogu pomerili še enkrat, tekma v Ljudskem vrtu pa bo 5. novembra.

V prvem polčasu že 3 : 0

Vijoličasti so se sicer na začetku tekme hitro otresli pritiska domačih in že v šesti minuti tudi prvič zapretili. Bohar je na predložek Vilerja z glavo streljal preko gola Čecha. V deveti minuti je s precejšnje razdalje poskusil Mertelj, a je žoga znova letela previsoko. Minuto kasneje je z roba kazenskega prostora poskusil Oscar, a meril premalo natančno. V 12. minuti je zagrozil Remy, a je ustrelil prešibko, Handanović je strel ustavil brez večjih težav, toda že naslednjo minuto je Remy preigral dva mariborska branilca, Viler je skočil v napačno stran in Remy pa je žogo poslal v desni vratarjev kot. Francoz se je ob tem tudi nekoliko poškodoval, tako da ga je tri minute zatem na igrišču zamenjal Drogba. V enem redkih mariborskih poskusov v prvem delu tekme je Ibraimi v 14. minuti dobro ogrel roke domačega vratarja.

Zatem je sledil razpad mariborske igre. Najprej je Mertelj v 22. minuti v kazenskem prostoru igral z roko, Drogba je bil zanesljiv z 11 metrov. V 29. minuti je bilo spet razburljivo pred vrati Maribora, a je gostujoča obramba tokrat dobro posredovala. Po kotu Maribora je sledil hiter protinapad domačih v 31. minuti, ko je kapetan Terry po predložku Fabregasa zadel že za 3 : 0. V 40. minuti je znova sledilo angleško obleganje mariborskih vrat, a je se je Handanović dvakrat izkazal.

Hazard suvereno zaključil

V drugem polčasu je domači strateg Mourinho vzdrževal izid, saj zaradi poškodb v moštvu ni hitro posegel po menjavah. Sicer so domači zapretili že v 48. minuti, a je Handanović znova dobro posredoval. V 54. minuti so gostitelji povedli že s 4 : 0. Hazard je sprejel žogo tik pred mariborskimi vrati, poskusil s strelom, a pri tem zadel Vilerja, ki je žogo nesrečno preusmeril v svoj gol.

V 64. minuti je Matić v kazenskem prostoru napravil prekršek nad Ibraimijem, ta pa je bil z bele točke zadel zgolj vratnico. V 75. minuti je Willian z močnim strelom z 22 metrov v prečko dodobra zamajal mariborska vrata. Dve minuti kasneje je Šuler Ivanovića ustavljal s prekrškom, na žalost v kazenskem prostoru, z bele točke je bil za 5 : 0 uspešen Hazard. Ko se je že zdelo, da bo ostalo pri tem izidu, pa je Hazard z odličnim samostojnim preigravanjem v zadnji minuti tekme zadel še za končnih 6 : 0.

Deli s prijatelji