EVROPSKA LIGA

Črnic in Domžale na kolena spravili West Ham

Objavljeno 29. julij 2016 01.32 | Posodobljeno 29. julij 2016 03.48 | Piše: STA, S. U.

Tudi Mariborčani z golom Milivoja Novakovića v odličnem položaju po prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij za evropsko ligo.

LJUBLJANA, ABERDEEN – Nogometaši Domžal so na prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij za evropsko ligo v Ljubljani premagali West Ham z 2 : 1 (1 : 1). Za Domžale je dvakrat zadel Matic Črnic, za Londončane pa enkrat Mark Noble. Povratna tekma bo čez teden dni v Londonu.

Tretjeuvrščena ekipa slovenske lige je na uvodnem dvoboju z uglednim tekmecem z Otoka, ta je sicer igral brez nekaterih zvezdnikov, kot sta Dimitri Payet in Manuel Lanzini, pokazala pogumno igro, ki jo je nagradila celo s prednostjo pred povratnim obračunom v Londonu. Prvo ime tekme je bil Matic Črnic z obema goloma za Domžale.

Domžalčani so dobro odprli tekmo, saj so v 11. minuti povedli. Antonio Mance je streljal v kazenskem prostoru in v roko zadel Havarda Nordtveidta, glavni sodnik pa je pokazal na belo točko. Zanesljiv izvajalec enajstmetrovke je bil Matic Črnic.

A le sedem minut pozneje so Angleži izenačili, ko je sodnik pokazal na novo najstrožjo kazen. To je zakrivil vratar Domžal Axel Maraval s prekrškom nad Winstonom Reidom. Zadel pa je kapetan Mark Noble.

Kmalu po začetku drugega dela so Domžale proti favoriziranim gostom znova povedle. Domžalčani so po lepi akciji žogo spravili na levo stran do Črnica. Ta je prodrl v kazenski prostor in z mojstrskim strelom v spodnji desni kot popeljal Domžal v novo vodstvo.

Mariborčani z ugodnim izidom z Otoka

Medtem pa so nogometaši Maribora na prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij za evropsko ligo v gosteh igrali neodločeno z Aberdeenom 1 : 1 (0 : 0). Za Mariborčane je zadel Milivoje Novaković, za domače pa Jonathan Hayes. Povratna tekma bo čez teden dni v Mariboru.

Mariborčani so si zagotovili ugodno izhodišče za napredovanje. Gol Milivoja Novakovića je pred povratnim dvobojem z Aberdeenom, ki bo 4. avgusta v Ljudskem vrtu, zlata vreden. Aberdeen je bil sicer nevarnejši, na vrata Maribora je ustrelil 19-krat (devetkrat v okvir), Maribor le sedemkrat (trikrat v okvir). Toda na koncu šteje izid in Mariborčani so pri tem v prednosti.

 

Deli s prijatelji