KONEC

Cristian Chivu končal športno pot

Objavljeno 01. april 2014 11.23 | Posodobljeno 01. april 2014 11.23 | Piše: STA, K. K.

Chivu je v ponedeljek najprej prekinil pogodbo z Interjem, nato pa sporočil, da končuje kariero, v kateri je za reprezentanco zbral 75 tekem.

MILANO – Nekdanji romunski nogometni reprezentant Cristian Chivu je končal športno pot. Triintridesetletnik, ki je bil nekdaj tudi kapetan državne reprezentance, je to sporočil pred tekmo svojega dosedanjega kluba Interja v gosteh z Livornom. Tekma se je končala neodločeno 2 : 2, slovenski reprezentant Samir Handanović v vratih Interja je prejel dva zadetka.

Chivu je v ponedeljek najprej prekinil pogodbo z Interjem, nato pa sporočil, da končuje kariero, v kateri je za reprezentanco zbral 75 tekem. Zadnje tri sezone je zaradi poškodb malo igral. V Inter je po nastopih za Ajax in Romo prišel leta 2007 in osvojil tri naslove italijanskega prvaka (2008, 2009 in 2010) ter enega v evropski ligi prvakov (2010). Za Inter ni igral od maja lani, za konec kariere pa se je odločil po drugi operaciji prsta na nogi.

Inter je trenutno peti na lestvici italijanske lige z 49 točkami in je izpustil iz rok pomembno točko v boju za evropska tekmovanja. Za ekipo iz Milana sta zadela Javier Hernanes (38. minuta) in Rodrigo Palacio (45.), za Livorno, ki je z 18. mestom v boju za obstanek v ligi, pa sta bila uspešna Paulinho (52.) in Innocent Emeghara (85.). Za Livornom sta na lestvici le Sassuolo in Catania, vodi pa Juventus.
 

Deli s prijatelji