ZELENICA

CR7 je spet zagnal stroj za doseganje golov

Objavljeno 17. september 2015 14.32 | Posodobljeno 17. september 2015 14.33 | Piše: R. T.

Na odprtju nove sezone nogometne lige prvakov Real Madrid v kraljevskem slogu. Cristiano Ronaldo je dosegel hat-trick proti Šahtarju, Jan Oblak slavil v Istanbulu.

Ko so postajale govorice, da Cristiano Ronaldo v novi sezoni ne bo v takšni strelski formi, kot je bil v zadnjih letih, vse glasnejše, je Portugalec udaril, kot zmore le on. Že v soboto je v španskem prvenstvu zabil pet golov Espanyolu ob končni zmagi s 6:0, v 1. krogu lige prvakov pa je na domačem stadionu Santiago Bernabeu ukrajinski Šahtar domov pospremil s hat-trickom. Vse tri gole, dva iz enajstih metrov, je zabil v drugem polčasu, navijači Real Madrida so prešerno proslavili zmago s 4:0, do katere je pot odprl Karim Benzema. CR7 je pri tridesetih letih torej na dveh tekmah v treh dneh dosegel kar osem zadetkov. Zdaj je na lestvici strelcev v ligi prvakov sam na vrhu z 80 goli, tri manj je do sinočnjega dvoboja LP proti Romi na svojem računu imel zvezdnik Barcelone in uradno najboljši nogometaš sveta Lionel Messi. Mar še kdo dvomi o Ronaldu?

»Zelo ponosen sem in vesel v teh trenutkih,« je odleglo belemu baletniku številka 1, potem ko je na prvih dveh tekmah la lige v novi sezoni in v reprezentančnih dvobojih zapravljal priložnost za priložnostjo in postajal zagrenjen. Zdaj je dosegel že 33. hat-trick v dresu kraljevega kluba, tretjega v LP s tem klubom. Hudobni jeziki so že ponujali stave, do kdaj bo trajal strelski post enega največjih igralcev v zgodovini kralja športov. Sedmica Reala jih je ekspresno in impresivno utišala, a ostala skromna v izjavah: »Moj cilj je, da z moštvom na koncu sezone osvojim lovoriki v ligi prvakov in la ligi. Vesel sem golov in rekordov, res sem ponosen na vse, toda tu moram omeniti moštvo, ki mi je zelo veliko pomagalo pri teh dosežkih.« Tudi branilec Nacho Fernando z velikimi očmi spremlja mojstrovine soigralca: »Preprosto se nikoli ne utrudi dosegati zadetkov. Seveda se vsi zavedamo, kako pomemben je za našo ekipo.« Trenerju Rafi Benitezu je lažje delati, ko lahko vselej računa na eksplozijo prizadevnega Ronalda: »Poznam njegovo vrednost in raven njegovih iger. On je najboljši na svetu, to potrjuje iz tekme v tekmo in tudi na vsakem treningu.«

Seveda pa ni vse v napadu. V prvih štirih tekmah nove sezone ima Real Madrid razliko v prejetih in danih zadetkih 15:0. To se je zgodilo prvič v 113-letni zgodovini kluba, ko govorimo o uvodnem četverčku sezone. Res, to je lep podatek za statistične rubrike, privrženci in vitrine največjega kluba na svetu pa vseeno raje sprejemajo nove in nove pokale. »To je šele začetek. Sezona je zelo dolga, zato je še prezgodaj govoriti o tem, ali smo impresivni ali slabi. Moramo trdo delati, biti zbrani in konsistentni, na koncu sezone pa bomo videli, kaj se bo zgodilo,« se je k frazam, ki pa jih vztrajno udejanja na vsakem treningu, zatekel Cristiano Ronaldo – stroj za doseganje zadetkov, ki mu Real upravičeno plača 17 milijonov evrov na leto. Da pa vse le ne bi bilo idealno, so se poškodovali kar trije Realovi zvezdniki: Raphael Varane, Sergio Ramos in Gareth Bale, ki bo zaradi poškodbe mečne mišice odsoten najdlje.



Nov hladen tuš za City

Superbogati Manchester City, vodilno moštvo angleške premier league, še kar naprej dobiva evropske lekcije. Tokrat je zanjo poskrbel Juventus, ki si je na stadionu Etihad najprej zabil avtogol (Giorgio Chiellini), nato pa sta zmago stari dami iz Torina zagotovila Mario Mandžukić in Alvaro Morata.

Izidi sredinih tekem 1. kroga lige prvakov – skupina A: PSG : Malmö 2:0, Real Madrid : Šahtar Donjeck 4:0; skupina B: Wolfsburg : CSKA Moskva 1:0, PSV Eindhoven : Manchester United 2:1; skupina C: Benfica : Astana 2:0 (Branko Ilić je igral do 90. minute za Astano), Galatasaray : Atletico Madrid 0:2 (Jan Oblak je branil celo tekmo za Atletico); skupina D: Sevilla : Borussia Mönchengladbach 3:0, Manchester City : Juventus 1:2. 

Shaw utrpel dvojni zlom noge

Poraz Manchester Uniteda v Eindhovnu je zasenčil dvojni zlom desne noge njegovega levega bočnega branilca Luka Shawa po drsečem startu Hectorja Morena. »Grozno je bilo. Ko so ga peljali v slačilnico, je imel kisikovo masko in je jokal. Nisem doktor, točno ne morem reči. Dvojni zlom po navadi prinese pol leta počitka, vendar tega ne moreči reči zagotovo,« je dejal trener rdečih vragov Louis van Gaal. Dvajsetletnega angleškega reprezentanta so že uspešno operirali v Eindhovnu.

Shaw je na twitterju sporočil: »Hvala vsem za sporočila, besede na morejo opisati, kako ganjen sem. Moja pot do rehabilitacije se začne zdaj, vrnil se bom še močnejši.« Mehiški reprezentant Moreno, ki si je nogo zlomil na lanski tekmi svetovnega prvenstva v Braziliji proti Nizozemski, se je opravičil za nesrečni dogodek: »Slabo se počutim, ker sem bil vpleten v nesrečo. Res mi je žal. Mislim, da sem zadel žogo. Upam, da bo čim prej nazaj.« 

 

Deli s prijatelji