DRŽAVNO PRVENSTVO

Celjski jurišniki hočejo prvaku pokvariti zabavo

Objavljeno 06. december 2014 09.00 | Posodobljeno 06. december 2014 09.00 | Piše: Rok Tamše

Ta vikend se končuje jesenski del državnega prvenstva nogometašev.

Benjamin Verbič je to jesen eksplodiral na slovenski nogometni sceni. Foto: nk-celje.si

Medtem ko bolje obveščene ljudi o dogajanju v slovenski nogometni reprezentanci že prav zabavajo vztrajna ugibanja nekaterih medijev o odhodu Srečka Katanca s selektorskega položaja, bodo slovenski prvoligaši končali jesenski del državnega prvenstva v Prvi ligi Telekom Slovenija. Kot naročeno se bosta v 20. krogu spopadla Domžale in Celje, vodilno in tretjeuvrščeno moštvo, ki ju pred začetkom sezone prav nihče ni uvrščal v vrh razpredelnice. Maribor pač plačuje davek na peklenski ritem igranja na treh frontah, s tem da vijoličnim levji delež energije, motivacije in časa odnaša elitna liga prvakov. Za izjemno uspešne in bogato nagrajene igre na evropski sceni se pač splača žrtvovati nekaj prestiža in vsaj v prvem delu prvenstva komu gledati v hrbet. Malokdo dvomi, da se serijski prvaki v drugem delu sezone ne bodo zavihteli na vrh prvoligaške lestvice. Toda do takrat je še dolga, svoje pa bodo dodali tudi nekateri prestopi igralcev. Če bodo najvidnejši akterji Domžal, Celja in Olimpije odšli na tuje (ali v Maribor?), bo tem klubom trda predla v boju za mesta, ki vodijo v evropska tekmovanja.

Ob Kamniški Bistrici se bodo potrudili, da pred svojim občinstvom potrdijo naslov jesenskega dela prvaka. »Za zaključek jesenskega dela nas čaka enkraten dvoboj. Upam, da bomo priča pravi tekmi in da bodo tudi tribune dobro zasedene. Fantje so si podporo gledalcev zaslužili in komaj čakamo, da se tekma začne. Zaradi takšnih tekem je nogomet tako zanimiv. Za nas je čast in ponos, da lahko z mesta vodilnega igramo proti tako močnemu nasprotniku,« je dejal trener Domžal Luka Elsner, ki zaradi kartonov danes ne more računati na Joshuo Kevina Parkerja, Rudija Vancaša Požega in Nejca Skubica. Napadalec Celja Benjamin Verbič je najučinkovitejši igralec Prve lige Telekom Slovenije z osmimi zadetki in šestimi podajami za gol, prejšnji vikend je dosegel celo najhitrejši gol v zgodovini slovenske lige; zabil ga je v 11. sekundi tekme z Zavrčem. »V Domžalah nikakor ne bo lahko, saj gre za dvoboj dveh moštev, ki sta v samem vrhu prvenstvene lestvice. Oboji igramo napadalno učinkovit nogomet, prav tako pa gre pri obeh moštvih pohvaliti tudi obrambni segment igre, kar potrjuje zgolj po devet prejetih zadetkov v obeh mrežah v dosedanjem poteku sezone. Upoštevajoč vse to se ob koncu jesenskega dela vsekakor obeta pravi spektakel. Naša želja je nov pozitiven izkupiček, z gotovostjo pa lahko zatrdim, da bomo za njeno uresničitev naredili prav vse,« napoveduje 21-letni Verbič. Zaradi dobrodelne akcije v sodelovanju z dobrodelno ustanovo Anina zvezdica za vstop na stadion tokrat pričakujejo dva prehranska izdelka z daljšim rokom uporabe. Pari 20. kroga v PLTS so: Domžale – Celje (danes ob 14. uri), Maribor – Radomlje, Luka Koper – Olimpija, Rudar– Zavrč (vse danes ob 16. uri) in Krka – Gorica (jutri ob 13. uri).

 

Pušnik odšel, prihaja Rus

Slovenski trener Marijan Pušnik je že bivši šef japonskega drugoligaša Avispa Fukuoke. Odšel je zaradi skromnejših rezultatov od pričakovanj (16. mesto med 22 klubi). V deželo vzhajajočega sonca pa se odpravlja donedavni trener novomeške Krke Miloš Rus, ki je pred 17 leti že deloval na Japonskem. Pri prvoligašu Vegalta Sendaiju je bil pomočnik Branka Elsnerja. Rus bo prihodnje leto vodil japonskega drugoligaša Jokohamo, ki je letos osvojila 11. mesto in zbrala pet točk več od Pušnikove Fukuoke.

 

Deli s prijatelji