LICENCE

Celje in Murska Sobota brez nogometne licence

Objavljeno 04. maj 2013 09.28 | Posodobljeno 03. maj 2013 21.57 | Piše: Marko Uršič

NZS je na prvi stopnji osmim prvoligašem potrdil licenco za naslednjo sezono.

Sporna je severna tribuna celjskega stadiona Arena Petrol (foto: Matej Družnik, Delo).

LJUBLJANA –  Je že tako pravilo, da je treba za nastop na nekem ligaškem tekmovanju izpolnjevati določene pogoje. Ker je v današnjih časih krizno z denarjem, velika večina slovenskih nogometnih klubov živi iz dneva v dan, skoraj karikirano rečeno iz danes na včeraj, seveda predvsem zaradi starih dolgov. Komisija Nogometne zveze Slovenije je tako predstavila rezultate licenciranja za prihodnjo sezono. Vseh deset letošnjih prvoligašev je vložilo vlogo za pridobitev licence za sezono 2013/2014, osem klubov pa tudi vlogo za pridobitev mednarodne licence Uefa. Te nista posredovali Mura 05 in Gorica. Člani komisije so tako po preučitvi vseh dejavnikov sklenili, da na prvi stopnji obravnavanja zavrnejo vloženi prošnji klubov iz Celja in Murske Sobote. Ta imata na podlagi pravilnika za licenciranje do 15. maja možnost, da se pritožita na drugostopenjski organ. Imenuje se licenčna komisija za pritožbe, ki ima do 31. maja časovni termin, da odgovori kluboma, ki sta zahtevala njeno akcijo. Zanimivo je, da so licence tako dobili Aluminij (Športni park Kidričevo, Ljudski vrt Maribor za licenco Uefa), Domžale (Športni park Domžale), Luka Koper (Mestni stadion ŠRC Bonifika), Maribor (Ljudski vrt), Olimpija (ŠRC Stožice, Ljubljana), Rudar (Mestni štadion ob jezeru, Velenje), Triglav (Športni center Kranj, Športni park Domžale za licenco Uefa) in Gorica (Športni park Nova Gorica). Arena Petrol v Celju in Fazanerija v Murski Soboti tako licenc (še) nimata.

Puške ne bodo vrgli v koruzo

V Celju so se na to odločitev odzvali z naslednjim sporočilom: »Nogometni klub Celje po daljšem obdobju ni imel težav z zadostitvijo finančnih kriterijev licenčne komisije, saj je do vseh akterjev pravočasno poplačal vse finančne obveznosti. Problem s pridobitvijo licence je nastal v povezavi s stečajem gradbene družbe CMC, d. d., in se nanaša na severno tribuno stadiona Arena Petrol. Čeprav sedanje vodstvo kluba ni imelo nikakršnega vpliva na nastalo situacijo, bo naredilo vse, da v pritožbenem roku predloži vsa ustrezna dokazila, na podlagi katerih bo klubu izdana licenca za nastopanje v 1. ligi in tekmovanjih Uefa.«

Tudi Murina predsednica Nataša Horvat je povedala, da bo klub v zakonitem roku poslal pritožbo na drugostopenjski organ. »Pritožba bo vložena in v tem kratkem roku bomo poskušali storiti vse, da stvari speljemo na pot, ki si jo vsi želimo. Ključen je bil finančni kriterij in zaradi grehov in slabih potez iz preteklosti smo zdaj ostali brez licence. Pritožili se bomo, puške ne bomo vrgli v koruzo, in upamo, da bomo pri tem uspešni,« je navrgla. Puška res še ni v koruzi, še vedno je tu ena možnost ter zato v Celju in v Murski Soboti upajo na pozitiven konec licenčne zgodbe.
 

Deli s prijatelji