PRVA LIGA

Celjani so prvakom 
zagrenili zabavo

Objavljeno 08. december 2014 13.22 | Posodobljeno 08. december 2014 13.24 | Piše: Rok Tamše

V zadnjem krogu jesenskega dela prvenstva so nogometaši Domžal doma klonili.

V derbiju Prve lige Telekom Slovenije je branilec Celja Tilen klemenčič zaustavil napadalca Domžal Slobodana Vuka. Foto: Roman Šipić/Delo

Konec je! Za nogometnimi moštvi je 20. krogov v Prvi ligi Telekom Slovenije, največ razlogov za veselje pa imajo v taboru jesenskega prvaka Domžal. Varovanci trenerja Luke Elsnerja so sicer zapravili priložnost, da bi z zmago v zadnji tekmi ohranili izdatnejšo prednost pred najbližjim zasledovalcem Mariborom, a se jim na težkem, razmočenem igrišču ob Kamniški Bistrici ni izšlo. »V nobenem primeru poraz proti Celju ne pomeni črne pike na doseženem v jesenskem delu sezone. Ponosno in z dvignjenimi glavami se bomo veselili naslova jesenskega prvaka. Na dopust bomo odšli z zelo prijetnim občutkom, saj je za nami izjemno uspešne pol sezone. Igralcem sem v kratkem govoru po tekmi dejal, da morajo biti ponosni na to, kar so storili v jesenskem delu sezone,« je dejal 32-letni strateg Domžalčanov.

Hit številka 2 v prvem delu šampionata pa je zagotovo Celje, ki je tokrat spretno in srečno zmagalo na vročem terenu, zmagoviti gol pa je zabil kdo drug kot najvidnejši igralec zasedbe iz knežjega mesta Benjamin Verbič. Tudi njega in soigralce vodi zelo mlad trener, najmlajši v prvi ligi, 31-letni Simon Rožman. Tokrat se je s svojimi mladci veselil že ob 22. zaporedni tekmi brez poraza. »Seveda gredo pohvale in čestitke v prvi vrsti igralcem. Sprejeli so moj način dela, ki je morda malce drugačen, treba je bilo nekoliko spremeniti miselnost. V prvi vrsti se dokazujemo sami sebi, želimo napredovati iz treninga v trening, iz tekme v tekmo. Hočemo biti všečni, atraktivni, napadalni, rezultati pa so posledica vsega tega. Za nami je zelo lepa jesen, po odmoru pa se že veselimo novih dogodivščin,« je ocenil Rožman.

Serijski prvak Maribor je po prvem delu DP na drugem mestu s pičlimi tremi točkami zaostanka za Domžalami, ima pa tudi tekmo manj. Šele spomladi ga čaka preloženi derbi iz 3. kroga z Olimpijo v Ljubljani. Vijolične je fizično in psihično izčrpalo igranje na evropski sceni, kjer so izjemno uspešni. V sredo bodo sklenili nastope v skupinskem delu lige prvakov; če bodo v Ljudskem vrtu premagali Schalke, bodo februarja igrali v osmini finala evropske lige. Za obvezno domačo nalogo (beri osvojitev obeh domačih lovorik) se bodo bolj zavzeli v nadaljevanju prvenstva.

Deli s prijatelji