1. SNL

Celjani premagali Zavrč, Olimpija izgubila proti Krki

Objavljeno 29. november 2014 21.51 | Posodobljeno 29. november 2014 21.52 | Piše: STA, M. U.

Celjani nadaljujejo niz nepremaganosti.

LJUBLJANA, CELJE  – Nogometaši Olimpije so v tekmi 19. kroga 1. SNL izgubili proti Krki z 1 : 2. Nogometaši Krke so še enkrat dokazali, da so za Olimpijo zelo neugoden tekmec. Moštvo sta pomerili sedmič, Novomeščani pa so dobili že peto tekmo. Krka je v prejšnjem krogu proti Radomljam prišla šele do prve gostujoče zmage, v Stožicah pa je vknjižila še eno.

Celje – Zavrč 3 : 0

Nogometaši Celja so premagali Zavrč s 3 : 0. Celjski nogometaši so pred domačimi gledalci prišli do zmage nad Zavrčem, s katero ostajajo tik pod vrhom prvenstvene lestvice, in treh rekordov. Večino dela so opravili že v prvih 25 minutah, ko so dosegli vse tri gole. Najprej je v 11 sekundi zadel Benjamin Verbič, kar je najhitrejši gol v zgodovini slovenske 1. lige, Celje je niz nepremagljivosti podaljšalo na 21 tekem v vseh tekmovanjih, kar ni uspelo še nobeni celjski generaciji, ob vsem pa je postavilo še najdaljšo serijo nepremaganosti v prvoligaški zgodovini kluba; brez poraza so že na 17 tekmah.

Maribor – Rudar Velenje 3 : 2

Nogometaši Maribora so premagali velenjski Rudar s 3 : 2 in dosegli 12. prvenstveno zmago ter prekinili niz velenjske nepremagljivosti, ki je trajala sedem krogov. Bili so boljši v večjem delu tekme in si ustvarili več priložnosti.

Deli s prijatelji