SELEKTOR

Čeferin: Stojanovićev naslednik bo znan do konca leta

Objavljeno 17. december 2012 21.17 | Posodobljeno 17. december 2012 21.17 | Piše: M. U., STA

NZS pospešeno išče novega selektorja.

Nekdanji selektor Slaviša Stojanović in Aleksander Čeferin. Foto: Aleš Černivec/Delo

BRDO PRI KRANJU – Nogometna zveza Slovenije (NZS) je na Brdu pri Kranju pripravila tradicionalni prednovoletni sprejem, na katerem so se spomnili tudi dogodkov iz leta 2012. To je bilo precej pestro, v zadnjem času pa najbolj odmevata prekinitev pogodbe s selektorjem članske reprezentance Slavišo Stojanovićem in iskanje njegovega naslednika.

Stojanovićev naslednik še neznanka

Slednji je za zdaj še neznanka, znano pa je, da se Zveza pogovarja z nekdanjim selektorjem Srečkom Katancem. »Če ste mislili, da bom danes povedal, kdo bo novi selektor, ste se zmotili, saj še sam ne vem,« je svoj govor na prireditvi začel predsednik NZS Aleksander Čeferin in o svoji želji dodal: »To, kar si želim, je jasno. Ponudbo smo dali konkretno, z imenom in s priimkom. NZS si želi, da sprejme ta izziv. Odločitev je pa njegova in ne naša,« je povedal Čeferin.

Čeferin govoril s Katancem

»Sam sem prejšnji teden, ko so mediji začeli pisati o Srečku Katancu, ki jim je sam povedal, da se je on z mano pogovarjal, z njim govoril po telefonu in mu rekel, da bi bilo dobro, da se čim prej odloči. Katanec je povedal, da potrebuje določen rok. Glede na to, da ne vem, ali si to želi ali ne, bom iz korektnosti zamolčal, do kdaj. Lahko pa rečem, da je cilj NZS dobiti selektorja, ali Katanca ali nekoga drugega, še letos. Namreč, 6. februarja imamo tekmo proti Bosni in Hercegovini, novi selektor pa mora do srede januarja vpoklicati reprezentante. To pomeni, da nas še kako priganja čas,« je še pojasnil Čeferin.

Pa bodo kandidata za selektorja morebiti čakali dlje kot do konca leta? »Ne, za določitev je dogovorjeni rok prej,« je še povedal prvi mož NZS.

Deli s prijatelji