EVROPSKA LIGA

Čavušević zapravil 11-metrovko, nato pa zagotovil zmago Zürichu

Objavljeno 30. september 2016 01.46 | Posodobljeno 30. september 2016 02.09 | Piše: STA, S. U.

V drugem krogu evropske lige je Inter s Samirjem Handanovićem v vratih doživel še drugi poraz v skupini K.

Že drugi zaporedni poraz pa je v letošnji evropski ligi doživel nekdanji slovenski reprezentančni vratar.

Slovenski nogometaši so v drugem krogu skupinskega dela evropske lige različno končali svoje nastope. Med strelce se je kot edini vpisal Džengis Čavušević, ki je s svojim Zürichom premagal Osmanlispor z 2 : 1. Čavušević je zadel v 79. minuti, v 26. pa je zapravil strel z bele točke.

Zürich se je sicer s prvo zmago točkovno izenačil z drugouvrščenim današnjim tekmecem, v skupini L pa vodi Villarreal, pri katerem Bojan Jokič ne igra, Španci pa so igrali 1 : 1 v Bukarešti pri Steaui in imajo štiri točke.

V skupini H vodi Šahtar Donjeck, ki je z 2 : 0 odpravil Brago in potrdil vodstvo v skupini. Drugi je Gent, ki je prav tako z 2 : 0 ugnal Konyaspor Nejca Skubica. Ta je igral celo tekmo in prejel rumeni karton.

V skupini J je Fiorentina brez Josipa Iličića s 5 : 1 odpravila Karabah in se znašla na vrhu lestvice. Enako število točk, štiri, ima tudi solunski PAOK, ki je z 2 : 1 slavil v gosteh pri Slovanu iz Libereca.

Že drugi zaporedni poraz pa je v skupini K doživel nekdanji slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović, ki je odigral vso tekmo, a v gosteh pri praški Sparti klonil z 1 : 3. V tej skupini vodi angleški Southampton, ki je pri Hapoelu Beer-Shevi igral 0 : 0. Oba omenjena imata po štiri točke, Inter pa je zadnji še brez nje.

V večernih tekmah je od klubov s slovenskimi igralci igral le francoski St. Etienne, a je ta brez pomoči Roberta Berića v skupini C igral le 1 : 1 proti Anderlechtu. Ta skupaj z Mainzem, ki je slavil s 3 : 2 v gosteh pri mariborski krvnici Gabali, na vrhu skupine s štirimi točkami. Francozi imajo dve manj na tretjem mestu.

Ibrahimović v 69. minuti

Sicer pa je do prve zmage v skupini A prišel zvezdniški Manchester United, ki je z 1 : 0 premagal Zorjo Lugansk, v 69. minuti je po podaji Wayna Rooneyja zadel Zlatan Ibrahimović. Vodi Fenerbahce, ki je z 1 : 0 ugnal Feyenoord.

Izdatno zmago je dosegla tudi Roma v skupini E, ki je s 4 : 0 odpravila Astro Giurgiu ter prevzela vodstvo, tako kot tudi Zenit iz Sankt Peterburga v skupini D, ki je s 5 : 0, dva zadetka je prispeval Aleksander Kokorin, ugnal Alkmaar.

Deli s prijatelji