PRESTOP

Bratanović iz Rudarja v češke Teplice

Objavljeno 23. december 2013 11.42 | Posodobljeno 23. december 2013 11.45 | Piše: STA, R. T.

Enaindvajsetletni nogometaš bo igral za tretjeuvrščeno moštvo češke prve lige.

VELENJE – Mladi slovenski nogometni reprezentant Elvis Bratanović se iz velenjskega Rudarja seli k trenutno tretjeuvrščenemu češkemu prvoligašu Teplicam.

Enaindvajsetletni Bratanović bo igral za klub, kjer je med letoma 2005 in 2007 kruh služil tudi napadalec Bosne in Hercegovine in Manchester Cityja Edin Džeko.

»NK Rudar je glede na ekonomski in gospodarski položaj v regiji zadovoljen s celotnim transferjem, kakor tudi z odstotki od nadaljnje prodaje igralca Bratanovića. Klub je pri pogajanjih vsekakor upošteval tudi željo in pogoje za nadaljnji razvoj igralca. Elvis je član NK Rudar sedem let, pet sezon je igral za člansko ekipo, in je veliko pripomogel k uspehom kluba. Veseli nas, da je Elvis igralec, ki izhaja iz nogometne šole Rudar in takih primerov si želimo tudi v prihodnje,« so med drugim zapisali na Rudarjevi spletni strani.

Dolžine pogodbe in vrednosti prestopa niso razkrili, spletna stran Transfermarkt pa tržno vrednost Bratanovića ocenjuje na približno pol milijona evrov.

Bratanović je od leta 2009 v članskem moštvu Rudarja odigral 93 tekem in zabil 26 golov, v letošnjem državnem prvenstvu le enega.

Deli s prijatelji