EURO 2016

Brata zaigrala v nasprotnih moštvih, Schär odločil

Objavljeno 11. junij 2016 19.25 | Posodobljeno 11. junij 2016 19.25 | Piše: STA, S. U.

Švicarska nogometna reprezentanca je na evropskem prvenstvu v Franciji v prvem krogu skupine A v Lensu premagala Albanijo.

LENS – Švicarska nogometna reprezentanca je na evropskem prvenstvu v Franciji v prvem krogu skupine A v Lensu premagala Albanijo z 1 : 0 (1 : 0). Edini zadetek na tekmi je dosegel Fabian Schär v peti minuti.

Dvoboj Taulanta in Granita Xhake, prvič v zgodovini EP se je zgodilo, da sta igrala brata v nasprotnih moštvih, se je končal z zadovoljstvom slednjega. Novinci na prvenstvih stare celine so sicer – kljub igralcu manj – imeli svoje priložnosti, najlepšo malce pred koncem, sicer pa ima po drugi strani veliko zaslug za le en prejeti zadetek tudi albanski vratar Etrit Berisha, ki je serijsko dobival dvoboje s Harisom Seferovićem, a izgubil enega po lastni napaki proti Fabianu Schäru, ki je odločil tekmo.

Stadion Bollaert-Delelis, gledalcev 35.000, sodniki: Velasco Carballo, Alonso in Yuste (vsi Španija)

Strelec: 0 : 1 Schär (5.)

Albanija: Berisha, Hysaj, Cana, Mavraj, Agolli, Kukeli, T. Xhaka (od 62. Kace), Roshi (od 73. Cikalleshi), Abrashi, Lenjani, Sadiku (od 82. Gashi)

Švica: Sommer, Lichtsteiner, Schär, Djourou, Rodriguez, Behrami, G. Xhaka, Džemaili (od 76. Frei), Shaqiri (od 89. Fernandes), Seferović, Mehmedi (od 62. Embolo)

Rumeni kartoni: Cana, Kace, Kukeli, Mavraj; Schär, Behrami

Rdeči karton: Cana (36.)

Švica bo v naslednjem krogu 15. junija igrala v Parizu proti Romuniji, Albanija pa se bo z gostiteljico Francijo srečala v Marseillu.

Deli s prijatelji