NOGOMET

Borec Kampl in Nemci se ne bodo predali

Objavljeno 15. marec 2017 08.20 | Posodobljeno 15. marec 2017 08.21 | Piše: M. U.

Drevi bo v Madridu in Monaku padla odločitev še o zadnjih četrtfinalistih lige prvakov. Dvoboj med Atleticom in Bayerjem tudi priložnost za sij Jana Oblaka in Kevina Kampla.

Kevin Kampl bo Atleticu poskušal preprečiti preboj v četrtfinale lige prvakov. Foto: AP

Drevi bosta znana še zadnja dva nogometna kluba, ki se bosta po povratnih tekmah osmine finala lige prvakov prebila stopnjo višje, torej v četrtfinale. Ob 20.45 bosta dvoboje začela Atletico in Bayer iz Leverkusna ter Monaco in Manchester City, obeta se nov krasen nogometni večer, a izhodišča vseh štirih klubov so povsem različna. Madridski Atletico si je z zmago v Porurju s 4:2 pripravil odlično izhodišče, da na svojem stadionu Vicente Calderon odigra tekmo brez pretirane živčnosti, a vemo, kako je v nogometu z Nemci, nikoli se ne predajo. Predala se ne bosta niti slovenska bisera Jan Oblak, ki bo čuval vrata žimničarjev iz španske prestolnice, in član farmacevtskega kluba Kevin Kampl. Ta, ker je rojen v nemškem Solingenu in zaradi odraščanja v nemškem okolju že ima nrav borca do zadnjega diha, Jana Oblaka pa prištevajo med enega najboljših mladih vratarjev na svetu, najbogatejši klubi se že pošteno ozirajo po njem.

A ne moremo mimo Atleticovega Antoina Griezmanna, v zadnjih sedmih tekmah je zabil kar šest zadetkov, odločil se je tudi, da bo v Madridu ostal še eno sezono in svojega znanja ne bo razdajal v elitnem angleškem prvenstvu. »Mučno mi je že od vedno enega in istega vprašanja, a naj ponovim, v Atleticu sem zelo srečen. Ostajam predvsem zaradi trenerja Diega Simeoneja,« se je novinarjev že naveličal 25-letni Francoz. Z Griezmannovim prispevkom bi se tako lahko Atletico še četrto sezono zapored uvrstil v četrtfinale elitnega evropskega klubskega tekmovanja. A zanje je mestni tekmec Real črna zver; žimničarji si nadvse želijo osvojiti prestižno lovoriko lige prvakov, a jim jo je v zadnjih treh letih beli balet v finalu izpred nosu odnesel kar dvakrat. Novi trener Bayerja Tayfun Korkut, pretekli teden je zamenjal Rogerja Schmidta, pa trdi, da njegovi varovanci ne bodo izgubili povratne tekme. »V zadnjem času smo videli, kaj se lahko dogodi v nogometu. V Madridu se bomo bojevali do konca, vemo tudi, kakšen izid potrebujemo za napredovanje,« je navrgel nemški Turek.

Novi Thierry Henry

Manchester City v monaško kneževino prihaja s prednostjo dveh zadetkov, na angleških tleh si je priigral zmago s 5:3. Ker se je napad francoskega prvoligaša (Radamel Falcao, odlični 18-letni Kylian Mbappé, tega mnogi primerjajo s Thierryjem Henryjem) v letošnji sezoni že zelo izkazal, zvezni igralec nebeško plavih Yaya Touré pravi, da se proti Monacu ne bodo le branili na svoji polovici igrišča. »Napadali bomo, nikoli nimamo drugačnega pristopa. Najboljša obramba je tista, da poskušaš zatresti mrežo. A včasih je težko imeti takšen, pozitiven pristop, zato ker vemo, da ljudje pričakujejo naš padec,« je menil 33-letni nogometaš iz Slonokoščene obale. »Moramo dvigniti raven naše zbranosti, da izničimo pomanjkanje izkušenj v tem elitnem tekmovanju,« je eno od bistev do končnega Monacovega uspeha razkril 31-letni Kolumbijec Radamel Falcao

Deli s prijatelji