NOGOMETAŠ

Bo Zahovičev 
Kramarič kot Kekov Kramarić?

Objavljeno 01. december 2014 19.15 | Posodobljeno 29. november 2014 21.49 | Piše: D. P.
Ključne besede: Andrej Kramarić

Na Reki se je pod taktirko Matjaža Keka razcvetel Hrvat Kramarić, v Mariboru pa veliko obeta Dolenjec Kramarič.

Martin Kramarič se je iz Novega mesta selil v Maribor. Foto: Leon Vidic/Delo

Na Reki brca in zabija gole 23-letni Andrej Kramarić. V hrvaški ligi je v tej sezoni dosegel že 21 zadetkov, skupaj v vseh tekmovanjih od julija kar 39, od tega sedem v ligi Evropa, za nameček je jeseni letos debitiral v hrvaški reprezentanci in je po štirih tekmah že pri dveh zadetkih.

Kek ga je rešil

»Še kako želimo Kramarića. Interes obstaja, pripravljeni smo, da se vnovič pogovarjamo z Dinamom,« je pred več kot dvema letoma izjavil športni direktor Maribora Zlatko Zahovič. Tedaj Kramarić v Dinamu niti kot rekorder po doseženih zadetkih v mlajših klubskih selekcijah (452) ni dobil minutaže v članskem moštvu. Dinamo je takrat zanj zahteval 500.000 evrov, selitev v Maribor pa je bila aktualna novembra 2011 in januarja 2012. A prestopa ni bilo. Krama, kot ga kličejo prijatelji, je še skoraj leto in pol ždel v Dinamu, dobival skromno minutažo in se vmes kalil v Lokomotivi. Lani poleti mu je prekipelo, za 1,25 milijona evrov je pristal na Reki. Matjaž Kek ga je preporodil, Rečani pa si manejo roke. Evropski velikani se namreč bodejo zanj, zanimanje so pokazali v Borussii, spremlja ga AC Milan, tudi Angleži so v igri. Pričakovati je, da bodo Rečani dobili od pet do osem milijonov evrov odškodnine.

Slovenec kot Hrvat?

No, kljub temu Maribor ni ostal brez – Kramariča. S trdim č. Letos poleti je v svoje vrste iz NK Krka zvabil obetavnega Dolenjca Martina Kramariča. Z vijoličastimi je sklenil triletno pogodbo, minuli teden pa že opozoril nase – v mladinski ligi prvakov je lizbonskemu Sportingu dal oba gola Maribora, ki je izgubil z 2:3. Slovenski Kramarič je letnik 1997 in je tudi najmlajši strelec v slovenski prvi ligi! Gol je dosegel aprila letos na tekmi Rudarja in Krke (1:1), star pa je bil 16 let, štiri mesece in 29 dni. V prvi ligi je debitiral prav proti Mariboru. Morda pa se bo tudi iz slovenskega Kramariča razvil golgeter evropske kakovosti!

Deli s prijatelji