NOGOMET IN POLITIKA

Bo Rusija ostala brez nogometnega SP 2018?

Objavljeno 27. julij 2014 18.58 | Posodobljeno 27. julij 2014 18.58 | Piše: STA, S. U.

Po mnenju namestnika britanskega premierja Nicka Clegga bi se morala EU zavzeti za ostrejše sankcije proti ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu.

LONDON – Namestnik britanskega premierja Nick Clegg se je zavzel, da bi Rusiji odvzeli organizacijo svetovnega prvenstva 2018. Po njegovem mnenju bi se morala EU po sestrelitvi malezijskega letala na vzhodu Ukrajine zavzeti za ostrejše sankcije proti ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu, je povedal za Sunday Times.

»Če bo nadaljeval s tem vojnim obnašanjem, je nedopustno, da bi užival privilegije, ki jih s seboj prinaša organizacija svetovnega prvenstva v nogometu 2018,« je bil do Putina oster vodja britanskih liberalnih demokratov. Hkrati Clegg opozarja, da je preostali svet tako medel pri odločitvah glede Rusije in neodločen pri morebitnem odvzemu organizacije svetovnega prvenstva 2018.

Prav tako ni izključil sankcij proti ruskim oligarhom 

Po njegovem mnenju je Putin zlorabil že letošnje zimske olimpijske igre v Sočiju. Britanec prav tako ni izključil sankcij proti ruskim oligarhom v Veliki Britaniji, kot je na primer lastnik Chelseaja Roman Abramovič. »Pregledati moramo vse možnosti – in to neodvisno od vsega,« je dejal.

Težnje po odvzemu svetovnega nogometnega prvenstva v Rusiji 2018 prihajajo sicer tudi od drugod, med drugim za to možnost v Nemčiji navija namestnik vodje poslanske skupine vladajoče Krščansko demokratske unije (CDU/CSU) Michael Fuchs.

Deli s prijatelji