LIGA PRVAKOV

Bo Oblak vedril tudi na klopi BayArene?

Objavljeno 25. februar 2015 14.10 | Posodobljeno 25. februar 2015 14.12 | Piše: R. T.

Danes v nogometni ligi prvakov Arsenal – Monaco in Bayer – Atletico Madrid.

Slovenske zaljubljence v nogomet vznemirja misel, ali bo nocoj ob 20.45 v prvi tekmi osmine finala lige prvakov v Leverkusnu v vratih Atletica Madrida morebiti le stal slovenski reprezentant Jan Oblak. Težko je verjeti, saj številka 1 Miguel Angel Moya skupaj s soigralci niza izjemne predstave in rezultate. V skupinskem delu lige prvakov je Atletico izgubil le eno tekmo, proti Olympiakosu v Pireju (3:2), in tam je branil Oblak. Slovenski čuvaj mreže je pozneje dobival priložnost le v španskem pokalnem tekmovanju, Atletico pa je v LP osvojil prvo mesto v skupini A pred Juventusom, Olympiakosom in Malmöjem. »Na tekmo z Bayerjem čakamo že tedne. So nemški klub, zato bo zelo težko. V bundesligi v tej sezoni doslej niso posebno blesteli, a menim, da jim gre vse bolje. V tekmo bomo šli s spoštovanjem do tekmeca, a tudi z veliko željo po pozitivnem rezultatu, da bi imeli prednost pred povratno tekmo,« zatrjuje Moya.

Bayer (6. v bundesligi) v tej sezoni niti približno ni tako prepričljiv kot Atletico Madrid (3. v la ligi). Ne pozabite, na BayAreni gostuje španski prvak, finalist lanske lige prvakov z izjemno razpoloženima Mariem Mandžukićem in Antoinom Griezmannom, da ne omenjamo Fernanda Torresa, Arde Turana in drugi asov v rdeče-belih dresih. Če bi priložnost dobil še Oblak ...

Wengerjev čustveni šok

Na stadionu Emirates v Londonu se bosta v osmini finala LP udarila Arsenal in Monaco. To sta kluba francoskega strokovnjaka Arsena Wengerja, ki že 19. leto vodi Londončane, pred tem pa je sedem sezon Monaco. »Na žrebu je bil zame to pravi čustveni šok,« je priznal Wenger. Favorit tega dvoboja je Arsenal, a strateg topničarjev opozarja: »Vemo, da je Monacova obramba zelo čvrsta, v skupinskem delu je prejela vsega en zadetek. Seveda bo zelo zahtevno, a jo je možno premagati. Možnosti so 50:50, saj Monaco goji podobno igro kot mi. Ob tem so spet pri vrhu francoskega prvenstva, zato bodo v tekmo šli zelo samozavestno.« Monaco je osvojil prvo mesto v skupini G v konkurenci Bayerja iz Leverkusna, Zenita in Benfice (zabil je le štiri gole!), medtem ko je bil Arsenal drugi v skupini D za Borussio Dortmund ter pred Anderlechtom in Galatasarayem.

No, v kneževini ne stanujejo več težkokategorniki James Rodriguez (prodan madridskemu Realu), Radamel Falcao (posojen Manchester Unitedu) in Emmanuel Riviere (prodan Newcastlu). Ruski bogataš Dimitrij Ribolovljev je lani razprodal zasedbo, navijači so razočarani, slaba je gledanost Monacovih tekem tako na TV kot na stadionu. Trenutno četrto mesto v ligi 1 nogometnih petičnežev iz žepne kneževine pač ne zanima. Niti prvi zvezdnik, 34-letni bolgarski golgeter Dimitar Berbatov, ne daje tistega, kar so od njega pričakovali.

Deli s prijatelji