PESTRA JESEN

Bo navdahnjeni Iličić omehčal Katanca?

Objavljeno 28. oktober 2014 12.28 | Posodobljeno 28. oktober 2014 12.28 | Piše: Rok Tamše

Nestrpno pričakovanje novembrskih tekem Slovenije z Anglijo in Kolumbijo.

Zvezdnik Real madrida James Rodriguez prihaja v Slovenijo v dresu kolumbijske reprezentance. Foto: Reuters

Jesensko nogometno dogajanje je na vrhuncu ali vsaj blizu tega. Pester domači klubski živžav bodo danes in jutri popestrile tekme v osmini finala (zaostala med Mariborom in Radomljami ob 20. uri; zmagovalec se bo v naslednjem krogu pomeril s Krko) in četrtfinalu pokalnega tekmovanja. Povratno četrtfinalno tekmo bosta ob 18. uri odigrala Olimpija in Domžale, Ljubljančani pa imajo prednost zadetka, saj so prejšnji teden ob Kamniški Bistrici zmagali z golom Arisa Zarifovića. »Zadnja prvenstvena zmaga v Gorici nam je dala dodatni zagon. Navdušuje dejstvo, da imamo kakovostno klop, kar se je najbolje videlo prav v dvoboju z Goričani. Za jutrišnjo tekmo se vračata Andraž Šporar in Nik Kapun, kar bo našemu strokovnemu vodstvu ponudilo nove možnosti za uspešno rotacijo. Pričakujem lepo tekmo in dobro vzdušje ter našo zmago,« je jasen izkušeni vezist Olimpije Darjan Matić. »Na prvi tekmi smo Olimpiji ostali zelo veliko dolžni, saj smo zapravili kopico lepih priložnosti. V Stožice gremo po zmago in napredovanje,« pa napoveduje domžalski branilec Nejc Skubic. Preostali povratni četrtfinalni tekmi bosta jutri ob 17.30; Luka Koper bo na Bonifiki lovila zaostanek 1:3 proti Gorici, Celjani pa bodo doma poskusili ohraniti prednost 3:2 iz prve tekme z Zavrčem.

Novo dokazovanje

Čeprav je do kvalifikacijske tekme za euro 2016 med Anglijo in Slovenijo v Londonu še dobra dva tedna (15. novembra), javnost že vznemirja misel na seznam selektorja Srečka Katanca. Na oktobrski akciji, ko je Slovenija v Mariboru premagala Švico in v Vilni še Litvo, ni bilo Josipa Iličića, ki mu je Katanec podelil (začasno) nezaupnico. »Hočem igralce, ki so lačni zmage,« je med drugim dejal Srečko Nacionale. To je zelo razburilo Iličićevega agenta Amirja Ružnića, 26-letni vezist pa je po začetnem šoku in razočaranju začel odgovarjati na igrišču. Prejšnji teden je podal za zmagoviti zadetek Fiorentine na gostovanju pri grškem Paoku v evropski ligi, v nedeljo pa je v italijanski serie A na gostovanju pri Milanu zabil izenačujoči gol za vijolične iz Firenc (1:1).

Zanimivo bo videti, kako dolgo bo Katanec držal Kranjčana na hladnem, če bo ta nadaljeval učinkovite predstave. Plemeniti vezist, ki je, roko na srce, v izbrani vrsti ostal še velik dolžnik, se tudi zaveda, da je vrag odnesel šalo. Če bo še naprej nizal dobre igre in dosegal zadetke, bo lahko prisilil selektorja, da mu ponudi novo priložnost v svetem dresu. Če bo v njem pokazal pristop po strogih Katančevih merilih, mu ne more uiti niti bleščeča reprezentančna kariera. Pri 26 letih ima Jojo pred sabo še zelo dolgo obdobje, da svoj klubski sloves uveljavi tudi v slačilnici nacionalnega moštva. In tudi nadvse zahtevno nalogo, saj praktično vsi člani izbrane vrste zelo dobro igrajo v svojih klubih.


Kako do brezplačne vstopnice za Kolumbijce?

Ne bliža se samo gostovanje slovenskih nogometašev v Londonu v okviru kvalifikacij za euro 2016. Tri dni pozneje, torej 18. novembra, bo četa selektorja Srečka Katanca v ljubljanskih Stožicah odigrala še prijateljsko tekmo z reprezentanco Kolumbije, ki je letos zablestela na svetovnem prvenstvu v Braziliji, na lestvici Fife pa je na tretjem mestu. V sodelovanju z Nogometno zvezo Slovenije smo pripravili nagradno vprašanje, petim izžrebancem s pravilnim odgovorom pa bomo podelili vstopnico za omenjeni spektakel v Stožicah. Nagradno vprašanje se glasi: Naštejte imena treh aktualnih kolumbijskih nogometnih reprezentantov, za katere so klubi odšteli najvišje odškodnine? Odgovore s polnim imenom in priimkom ter naslovom sprejemamo do konca tega tedna na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

 

Deli s prijatelji