NOV ŠEF SLAČILNICE

Bo Milorad Kosanović rešil izgubljeno Olimpijo?

Objavljeno 22. oktober 2013 09.57 | Posodobljeno 22. oktober 2013 09.57 | Piše: Rok Tamše

Po odstopu Andreja Razdrha bo ljubljanske nogometaše vodil srbski trener.

Valter Birsa. Foto: Reuters

Privrženci Olimpije v nogometu, hokeju in košarki se držijo za glavo zaradi poraznih iger in rezultatov njihovih ljubljencev. In ena je včeraj, rečeno v prispodobi, celo odletela. In to od trenerja nogometašev Andreja Razdrha, ki je po sobotnem porazu proti Celju v Stožicah klubski upravi ponudil odstop. Včeraj ga je predsednik Izet Rastoder sprejel in nemudoma sporočil ime novega šefa slačilnice. To je 62-letni Srb Milorad Kosanović, ki zadnji dve leti ni vodil nobenega moštva, je pa pred desetletjem naredil sijajno kariero na Kitajskem.

Na Kitajskem je vodil Ermina Šiljaka, pri Crveni zvezdi pa Milenka Ačimovića

V obdobju od leta 2000 do leta 2004 je vodil Dalian Shine in s tem klubom, ki so ga lani novembra razpustili, osvojil tri kitajska prvenstva. Takrat je eno sezono vodil tudi nekdanjega reprezentančnega napadalca Ermina Šiljaka, ki je bil lani tudi prvi trener Olimpije. »S Kosanovićem sva dobro sodelovala. Njegovi rezultati in lovorike povejo vse o njem kot trenerju. Njegovo znanje in izkušnje niso vprašljivi, videli pa bomo, ali je prava oseba za današnjo Olimpijo,« nam je včeraj povedal Šiljak, ki ni hotel jasno povedati, ali je v igri za pomočnika Kosanovića na klopi zmajev.

To je vsaj do današnje uradne predstavitve novega stratega posebno intrigantno vprašanje, saj ima Šiljak po lanskem odstopu skupaj s športnim direktorjem Milenkom Aćimovićem zaradi slabih rezultatov pri Olimpiji precej nasprotnikov. Kmalu bo jasno, ali bodo Kosanoviću pustili proste roke pri izbiri najožjih sodelavcev. Po naših informacijah v Ljubljano ni prišel za majhen denar, lahko da bo kar najbolje plačani prvoligaški trener v Sloveniji. Torej bo težko dopustil, da se kdo vmešava v njegovo strokovno delo.

Novi trener zmajev je bil med drugim na klopi Crvene zvezde dvakrat za krajše obdobje, tudi leta 1998, ko je med rdeče-bele iz Ljubljane prišel Ačimović. »Lahko rečem, da me je sprejel fantastično. Takrat je bilo na kupu veliko dobrih igralcev, tudi Dejan Stanković in Perica Ognjenović. Kosanović je bil mojster komunikacije, z vsemi je znal vzpostaviti dober odnos, mene je od prihoda obravnaval kot domače fante. Mislim, da mi je prav on dal dres s številko deset,« se beograjskega obdobja spominja Ačimović, ki odtlej ni imel nobenih stikov z njim. Iz beograjskih novinarskih krogov je slišati, da je Kosanović pravi svetovljan, zelo razgledan in družaben možakar. V zadnjem obdobju je predaval na trenerskih seminarjih, bil je tudi komentator časopisa Večernje novosti.

Maribor ima novega vratarja

Nogometaši Maribora bodo v prihodnje v vratarskih vrstah imeli tudi mladega slovenskega reprezentanta Aljaža Cotmana. Iz tabora državnih prvakov so sporočili, da so z 19-letnim in 193 cm visokim vratarjem, ki je bil zadnje tri sezone član angleškega Wolverhamptona, podpisali pogodbo do junija 2017.

Birsa vodi Milan proti Barceloni

Danes se nadaljuje tekmovanje v ligi prvakov v skupinah od E do H. Pari 3. kroga so Schalke – Chelsea, Steaua – Basel, Arsenal – Borussia Dortmund, Olympique – Napoli, Austria Dunaj – Atletico Madrid, Porto – Zenit, Milan – Barcelona, Celtic – Ajax. Slovenski reprezentant Valter Birsa blesti v vrstah Milana, dosegel je tudi zmagoviti gol na zadnji prvenstveni tekmi proti Udineseju na domačem stadionu. Milanisti tudi danes nanj polagajo velike upe, saj bi si z zmago proti močni Barceloni lahko praktično že zagotovili napredovanje iz skupine. 

Deli s prijatelji