NOGOMET

Bišćan se ni upal tvegati proti Triglavu

Objavljeno 07. avgust 2017 11.20 | Posodobljeno 07. avgust 2017 11.21 | Piše: Rok Tamše

Nogometaši Olimpije so v Kranju iztržili zgolj remi brez golov.

Trener Tonči Žlogar se je s Triglavom veselil točke proti favorizirani Olimpiji. Foto: Jure Eržen

KRANJ – V 4. krogu nogometne Prve lige Telekom Slovenije je Olimpija izgubila prvi točki v boju za naslov prvaka, ki je sveti cilj zeleno-belih iz Ljubljane. Povratnik v prvo ligo po treh sezonah kranjski Triglav je bil z dobro organizirano in disciplinirano igro v obrambi ter srčnostjo in bojevitostjo hud zalogaj za favorizirane zmaje, ki so iztržili zgolj remi brez golov. Olimpija je popolnoma prevladovala v polju, si priigrala kopico priložnosti, v ospredju so bili Abass Issah, Stefan Savić in Kenan Bajrić, vendar pa ob koncu akcij niso bili natančni ali pa je zeleno-bele ustavil domači vratar, nekdanji član Olimpije Elvis Džafić. Trener Olimpije Igor Bišćan, ki tokrat zaradi poškodbe ahilove tetive ni imel na voljo Gorana Brkića, ni storil vsega, kar bi lahko. V drugem polčasu je opravil dve zamenjavi (Nathan Oduwa namesto Ricarda Alvesa in Danijel Miškić namesto Tomislava Tomića), saj se ni odločil za nekoliko bolj tvegano, še bolj napadalno igro za zmago. Tretje menjave, denimo, sploh ni opravil, čeprav je imel na klopi še Blessinga Elekeja. »Odpovedali smo v realizaciji, zato si nismo zaslužili zmage. Glede na učinkovitost na prejšnjih tekmah tega nisem pričakoval. S tretjo menjavo nisem hotel še dodatno motiti ritma naše igre. Menim, da nismo imeli dovolj dobrih predložkov z bokov, ki bi jih lahko Eleke, o katerem sem razmišljal, izkoristil. Ob tem pa je bila igra v zadnjih desetih minutah zelo pogosto prekinjena,« je dejal Bišćan, ki je priznal, da potrebuje učinkovitega strelca, ki ga pričakuje v nedavno prispelem Andreju Vombergarju. Ta še ni registriran za Olimpijo, ima tudi manjše težave z gležnjem.

Na drugi strani je Triglav osvojil točko, veliko kot naš očak, to je že tretja v štirih krogih. »Odigrali smo dosti bolj zrelo kot z Mariborom, ko smo izgubili. Videl sem napredek v naši igri. Olimpija ima kakovost v posesti žoge in hitrost, vendar smo se ji dobro postavili po robu. Ta točka je zelo pomembna tudi za našo moralo. Tekme z Mariborom in Olimpijo so za nas velik motiv in hkrati nagrada z lepim dekorjem na tribunah. Zmage bomo iskali tudi proti drugim tekmecem, treba je trdo delati in zbirati točke. Čim prej je treba priti do številke 40. Mislim, da jih bo toliko dovolj za obstanek v ligi,« je povedal strateg Triglava Tonči Žlogar. Remizirala sta tudi Aluminij in Celje v Kidričevem, kjer so si gostitelji spet otežili delo z zgodnjo izključitvijo, potem pa so morali kar dvakrat loviti vodstvo Celjanov. Krško je še enkrat potrdilo, da je tradicionalna kost v grlu knapov iz Velenja. Iz Šaleške doline so Posavci odnesli ves izkupiček. 


Dve izključitvi za Aluminij

Izidi 4. kroga Prve lige Telekom Slovenije - Aluminij: Celje 2:2 (300 gledalcev; Matic Vrbanec 44. – 11m, Ibrahim Mensah 77.; Luka Žinko 30.; Rudi Požeg Vancaš 74.; rdeča kartona za Ilijo Martinovića v 36. in Mateja Rodina v 81. minuti pri Aluminiju), Triglav: Olimpija 0:0 (1800 gledalcev), Rudar: Krško 0:1 (700 gledalcev; Tonči Mujan 64.), Ankaran: Maribor, Domžale: Gorica (sinoči). Vrstni red strelcev: Miljan Škrbić (Krško) 5 golov, Abass Issah (Olimpija) in Petar Franjić (Domžale) po 3. Pari 5. kroga: Celje: Triglav, Maribor: Domžale (obe v petek, 11. avgusta), Gorica: Aluminij, Olimpija: Rudar (obe v soboto, 12. avgusta), Krško: Ankaran (v nedeljo, 13. avgusta).




Prva liga Telekom Slovenije

1. Olimpija 4 3 1 0 9:1 10
2. Maribor 3 3 0 0 5:2 9
3. Krško 4 2 1 1 6:6 7
4. Domžale 3 2 0 1 8:3 6
5. Rudar 4 2 0 2 5:4 6
6. Aluminij 4 1 1 2 6:9 4
7. Celje 4 1 1 2 4:9 4
8. Triglav 4 0 3 1 3:4 3
9. Ankaran 3 0 1 2 2:6 1
10. Gorica 3 0 0 3 1:5 0


 

Deli s prijatelji