POŠKODBA

Birsa odšepal s treninga

Objavljeno 19. marec 2013 14.06 | Posodobljeno 19. marec 2013 14.06 | Piše: STA, P. J.

Kot pravijo v slovenskem taboru, bo usoda Birse za petkov obračun znana danes zvečer ali v sredo.

Odlični gol Valterja Birse na tekmi z ZDA si je ogledalo kar 506.000 Slovencev.

KOPER – Slovenski nogometni reprezentanci, ki bo v petek ob 18. uri v Stožicah začela kvalifikacijsko tekmo za svetovno prvenstvo 2014 proti Islandiji, jo je na tretjem treningu v Kopru zagodla poškodba gležnja Valterja Birse. Kot pravijo v slovenskem taboru, bo usoda Birse za petkov obračun znana danes zvečer ali v sredo.

Kot je poročala spletna stran sport-tv.si, je Birsa poškodbo levega gležnja staknil na današnjem treningu v dvoboju z Boštjanom Cesarjem in igrišče zapustil v hudih bolečinah. Če Birsa ne bo nared za tekmo, bo to kar precejšnja težava za novega selektorja Srečka Katanca, saj mu ob odsotnosti kaznovanih Andraža Kirma in Josipa Iličića že tako primanjkuje krilnih igralcev. Slovenci bodo danes v Kopru ob 17. uri opravili še en trening, jutri ob 18.00 pa bodo vadili v Stožicah.

Kot so sporočili z Nogometne zveze Slovenije (NZS), je Islandija že danes preizkusila zelenico na stožiškem stadionu, saj nadomestno igrišče v Spodnji Šiški po ponedeljkovem sneženju in deževju ni nared. Islandci so prvi uradni trening v Stožicah začeli ob 12. uri.

 

Deli s prijatelji