EVROPSKA LIGA

Berić ponovno rešil St. Etienne, poraz Uniteda

Objavljeno 16. september 2016 01.25 | Posodobljeno 16. september 2016 02.30 | Piše: STA, S. U.

Robert je dokazal, da je v strelski formi.

Od štirih slovenskih nogometašev se je v uvodnem krogu evropske lige najbolj izkazal Robert Berić.

Po torkovih in sredinih uvodnih tekmah v ligi prvakov se je začela tudi evropska liga, od štirih slovenskih nogometašev pa se je najbolj izkazal Robert Berić. Njegov francoski St. Etienne je v skupini C gostoval pri nemškem Mainzu in igral neodločeno 1 : 1, Berić pa je v 88. minuti dosegel izenačujoči gol.

Italijanska Fiorentina Josipa Iličića je gostovala pri grškem Paoku iz Soluna, obračun pa se je končal brez golov. Italijanski Inter iz Milana, moštvo nekdanjega slovenskega reprezentančnega vratarja Samirja Handanovića, je na domačem San Siru moral priznati premoč izraelski ekipi Hapoel Beer Sheva z 2 : 0, Handanovića pa sta premagala Miguel Vitor v 54. in Maor Bar Buzaglo v 69. minuti.

Turški Konyaspor slovenskega bočnega branilca Nejca Skubica je na domačem igrišču klonil proti ukrajinskemu Šahtarju iz Donecka z 1 : 0, edini gol pa je dosegel
Facundo Ferreyra v 76. minuti. Španski Villarreal, ki Bojana Jokića ni uvrstil na seznamu igralcev za nastop v evropski ligi, je na domačem igrišču ugnal švicarski Zürich z 2 : 1. 

V prvem krogu je bridko izkušnjo doživel eden najresnejših favoritov za končno zmago v evropski ligi, angleški Manchester United je klonil na vselej vročem gostovanju pri Feyenoordu iz Rotterdama. Edini gol je dosegel Tonny Vilhena v 79. minuti.

Deli s prijatelji