KLJUČEN

Beni bo izklopil telefon

Objavljeno 09. december 2014 10.44 | Posodobljeno 09. december 2014 10.45 | Piše: Rok Tamše
Ključne besede: Benjamin Verbič

Benjamin Verbič je bil eden ključnih igralcev Celja v uspešni jeseni.

Benjamin Verbič. Foto: Prvaliga.si

V devetih slovenskih prvoligaših imajo pred sabo le še pozdravne zaključke, potem pa se bodo nogometaši podali na počitnice in se sprostili v veselem decembru. Med tistimi, ki bodo med odmorom z največjim veseljem analizirali, so zagotovo Celjani, ki se lahko pohvalijo z visokim tretjim mestom na lestvici Prve lige Telekom Slovenije, za sabo pa imajo tudi izjemen niz neporaženosti na kar 22 zaporednih tekmah v državnem prvenstvu in pokalnem tekmovanju.

Najmlajši trener v prvi ligi, 31-letni Simon Rožman, se bliskovito razvija skupaj s svojimi mladimi varovanci. Med njimi najbolj izstopa 21-letni Benjamin Verbič, ki je drugi strelec lige (9 zadetkov) in prav tako drugi asistent (6 podaj). »Moram povedati, da smo zelo ponosni na ta niz neporaženosti. Od začetka sezone nismo več izgubili. Trdo smo delali, ostali skromni in nepopustljivi. To nas je nagrajevalo iz kroga v krog. Upam, da bo tako tudi potem, ko se bomo spočili in nadaljevali v spomladanskem delu prvenstva,« je pojasnil obetavni bočni napadalec, prvi zvezdnik poletnega Celja. »Igramo všečen in napadalen nogomet, tako da napadalci lahko pridemo do izraza. Pri meni letos gre več žog v mrežo kot lani in vsekakor sem tega vesel. Toda v prvi vrsti je pomemben uspeh ekipe. Zdaj se bomo iskreno poveselili zaradi jesenskih dosežkov, potem pa gremo na zaslužen počitek,« pravi Verbič, ki za zdaj še odganja misli na morebiten prestop, čeprav snubcev zagotovo ne bo manjkalo. »Zdaj imam v mislih počitek, nekaj časa si moram vzeti zase, tako da bom kar izklopil telefon. Januar je čas za prestope. Odločitev o odhodu ali nadaljevanju v Celju bom dobro premislil. Bomo videli,« je zrelo razložil mladenič, čigar tržno vrednost na spletni strani transfermarkt cenijo na 500.000 evrov. A saj vemo: vreden si toliko, kolikor ponudijo kupci.

Vroč prestopni rok

Januarja bo prestopni rok za nogometaše, v Sloveniji pa vsi v prvi vrsti pogledujejo proti Mariboru. Vprašanje je, koga bo iz vijolične slačilnice v drug klub poslal športni direktor Zlatko Zahovič, kajpada ob ustrezni odškodnini. V zgornjem članku pišemo o Petru Stojanoviću, Ljudski vrt pa bo zagotovo zapustil še kdo. Kaj pa prihodi? Branilec Domžal Erik Janža naj bi bil že dogovorjen s prvaki, že nekaj časa je slišati govorice, da bo k Mariborčanom iz Olimpije prestopil Nik Omladič. Ugibanj je veliko, še več jih bo v prihodnjih tednih.

Deli s prijatelji