FINALE

Becker za Bayern, Vettel za Borussio

Objavljeno 25. maj 2013 13.16 | Posodobljeno 25. maj 2013 13.16 | Piše: STA, D. P.

Bolj diplomatski je bil v svojih odgovorih najbolj znan nemški košarkar, zvezdnik lige NBA Dirk Nowitzki: »Ker mi je pri srcu tudi Borussia, bom v finalu navijal za obe ekipi.«

Rad bi bil mlajši.

BERLIN, LONDON – 23 let po padcu Berlinskega zidu je Nemčija spet razdeljena, a tokrat na rdeče in črno-rumene. Na Bayern in Borussio, moštvi, ki se bosta v današnjem finalu nogometne lige prvakov ob 20.45 na londonskem stadionu Wembley »udarili« za prestižni naslov evropskega klubskega prvaka.

Večina za Borussio

Če je moč verjeti zadnjim javnomnenjskim raziskavam v Nemčiji, bo za Bavarce navijalo le okoli 25 odstotkov vprašanih, medtem ko jih bo kar 56 odstotkov pesti držalo za Borussio Dortmund. Preostalim je vseeno, kdo bo na Wembleyju po koncu tekme v zrak dvignil pokal. A kljub temu da ima Borussia več navijačev v Nemčiji, pa 59 odstotkov vprašanih meni, da bo vseeno zmagal Bayern.

Svoje favorite imajo tudi številni znani nemški športniki. Za Bavarce bosta navijala legendarni nemški teniški igralec Boris Becker in boksarski šampion Vladimir Kličko, Borussio pa bosta spodbujala svetovni prvak v formuli 1 Sebastian Vettel in namiznoteniški zvezdnik Timo Boll.

3 : 1 ali 2 : 1

»Bayern bo zmagal s 3 : 1. Enostavno je boljši. Prepričan sem, da po lanskem porazu letos ne bomo zapravili zmage,« je dejal Becker, ki si bo finale ogledal na Wembleyju.

Z njim pa se nikakor ne strinja svetovni prvak v formuli 1, ki je na svoji spletni strani zapisal: »Borussia bo zmagala z 2 : 1. Tekma bo razburljiva in napeta vse do konca, ko se bodo zmage veselili nogometaši Borussie.«

Za Borussio bo navijal tudi nekdanji nemški kancler Gerhard Schroeder.

Bolj diplomatski je bil v svojih odgovorih najbolj znan nemški košarkar, zvezdnik lige NBA Dirk Nowitzki. Čeprav ni skrivnost, da je navijač Bayerna, je pred finalom dejal: »Ker mi je pri srcu tudi Borussia, bom v finalu navijal za obe ekipi.«

Tudi nemška premierka Angela Merkel in predsednik Joachim Gauck se nista želela javno opredeliti, za katero moštvo bosta danes zvečer stiskala pesti.

Deli s prijatelji