EVROPSKI SUPERPOKAL

Bayernu nova lovorika, zmagal je s 5 : 4

Objavljeno 31. avgust 2013 09.17 | Posodobljeno 31. avgust 2013 09.20 | Piše: STA, Mo. S.

Nogometaši Bayerna so osvojili evropski superpokal.

PRAGA – Nogometaši Bayerna so v Pragi osvojili evropski superpokal, kar je njihova prva tovrstna lovorika v zgodovini. Na tekmi v Pragi so proti Chelseaju po streljanju enajstmetrovk po podaljških slavili s 5 : 4 (2 : 2, 1 : 1, 0 : 1).

Bavarci pod vodstvom Pepa Guardiole so bili veliki favoriti za novo lovoriko. A izbranci Joseja Mourinha so imeli svoje namene. Motivacija je bila velika po rivalstvu v španski ligi, zbranost pa ni bila na njeni ravni. Po strelih z bele točke je novo lovoriko osvojil Guardiola.

Povedli že v osmi minuti

Londončani so povedli v osmi minuti, potem ko je Belgijec Eden Hazard podal v globino na desno stran, od tam pa je Nemec Andre Schürrle podal pred gol, kjer je bil natančen Španec Fernando Torres. Kmalu po začetku drugega polčasa je izid izenačil Franck Ribery po podaji Tonija Kroosa. Londončani so nato ostali brez izključenega Ramiresa, kljub temu pa prišli do podaljška, kjer so hitro povedli. Eden Hazard je prodrl z leve strani in nato ugnal Manuela Neuerja.

Izsilil enajstmetrovke

V 108. minuti je imel Javi Martinez izjemno priložnost za izenačenje, nato še enkrat Mario Mandžukić, obakrat pa se je izkazal izkušeni češki vratar Petr Čech. Xherdan Shaqiri je v 114. minuti sprožil mimo vrat Chelseaja, prav tako Mario Göetze nekaj trenutkov pozneje. Bavarci so še naprej poskušali, a streli niso bili dovolj natančni, prav v izdihljajih tekme pa je Dante podal do Javija Martineza, ki je iz bližine izid izenačil in izsilil enajstmetrovke.

Pri teh so bili malce bolj zbrani Nemci, ki so tako kot Angleži zadeli prve štiri strele, nato pa je Romelu Lukaku žogo proti vratom Manuela Neuerja poslal precej mlačno, kar je nemški reprezentant kaznoval, strel obranil in Bavarcem priigral novo lovoriko.

Deli s prijatelji