LIGA PRVAKOV

Bayern in PSG tudi med četrtfinalisti

Objavljeno 12. marec 2015 00.28 | Posodobljeno 12. marec 2015 00.28 | Piše: STA, Ma. F.
Ključne besede: Bayern PSG

Dvoboj med Chelseajem in PSG je že v prvem polčasu zaznamovala izključitev Zlatana Ibrahimovića.

LJUBLJANA – Nogometaši Bayerna in PSG so se pridružili Portu in branilcu naslova Realu v četrtfinalu lige prvakov.

Dvoboj med Chelseajem in PSG je že v prvem polčasu zaznamovala izključitev Zlatana Ibrahimovića, zvezdnika Parižanov, sodniki so po mnenju mnogih Švedu prestrogo pokazali rdeči karton.

Trener domačih Jose Mourinho je v svojem slogu igral previdno, a v 81. minuti ekipo pripeljal do vodstva, ko je iz bližine zadel Gary Cahill. Toda v 87. minuti je nekdanji branilec Chelseaja David Luiz izid izenačil in tekmo popeljal v podaljške.

Eden Hazard je v 96. minuti domače po enajstmetrovki, ki jo je zakrivil Thiago Silva z igranjem z roko v kazenskem prostoru, spet povedel v vodstvo, toda Silva je po kotu v 114. minuti zadel z glavo za 2 : 2 in tako Parižanom priigral četrtfinale.

Bayern Šahtarju ni dal niti trohice možnosti. Aleksander Kučer je v četrti minuti dobil rdeči karton, ko je zakrivil enajstmetrovko, ki jo je unovčil Thomas Müller.

Jerome Boateng je v 34. minuti povišal na 2 : 0 iz bližine, Franck Ribery v 49. minuti na 3 : 0, Müller v 52. minuti na 4 : 0. Holger Badstuber v 62. na 5 : 0, piko na i pa sta postavila Robert Lewandowski in Mario Götze za končnih 7 : 0.

Prihodnji teden bodo igrali še Monaco – Arsenal, prva tekma se je končala s 3 : 1 za Monaco, Atletico Madrid – Bayer Leverkusen (0 : 1), Barcelona – Manchester City (2 : 1), Borussia Dortmund – Juventus (1 : 2).
 

Deli s prijatelji