LIGA PRVAKOV

Bayern na derbiju ponižal Romo, strelski večer Luiza Adriana

Objavljeno 22. oktober 2014 01.06 | Posodobljeno 22. oktober 2014 01.07 | Piše: STA, A. K.

V drugi tekmi skupine G je Schalke v izdihljajih tekme s 4 : 3 premagal Sporting.

Derbi torkovega večera je pripadel Bayernu.

Mariborski nogometaši so v tretjem krogu lige prvakov prvič klonili, na gostovanju v Londonu so jih kar s 6 : 0 (3 : 0) povozili nogometaši Chelseaja. Na drugi tekmi sta se pomerila Schalke in Sporting. Portugalci so povedli v 16. minuti, ko je mrežo zatresel Nani, Sporting pa je od 33. minute igral z igralcem manj, saj je Mauricio dobil rdeči karton. Nemci so izenačili v 34. minuti, ko se je med strelce vpisal Obasi. Ta je nato v 51. minuti zaposlil Huntelaarja, ki je zadel za 2 : 1, še enkrat pa so Nemci zabili v 61. minuti, tokrat Höwedes. Silva je v 63. minuti z 11 metrov znižal zaostanek, v 78. minuti pa zadel za 3 : 3. V 93. minuti pa je za pomembno zmago Nemcev zadel Choupo-Moting.

Na vrhu skupine je Chelsea s sedmimi točkami, Schalke je s petimi na drugem, Maribor z dvema na tretjem, Sporting pa z eno na zadnjem mestu.

Večino dela opravili v prvem polčasu

Derbi torkovega večera je pripadel Bayernu, ki je v gosteh kar s 7 : 1 porazil Romo. Bavarci so večino dela opravili že v prvem polčasu, ko se je med strelce dvakrat vpisal Robben, uspešen je bil v 9. in 30. minuti, po enkrat so zadeli Götze v 23., Lewandowski v 25. in Müller v 35. minuti, ki je realiziral strel z bele točke. V 66. minuti je častni gol za Rimljane zabil Gervinho. A Bayern je zadel še dvakrat, Ribery v 78., Shaqiri pa v 80. minuti. V drugi tekmi skupine E sta se moskovski CSKA in Manchester City razšla z remijem 2 : 2.

Barcelona premagala Ajax

Barcelona je v skupini F prišla do druge zmage, nocoj je s 3 : 1 premagala Ajax. Za tri točke Kataloncev sta zadela prva zvezdnika ekipe, najprej Neymar v 7., nato pa še Messi v 24. minuti. Za Amsterdamčane je minuto pred koncem zabil El Ghazi, zmago Barcelone pa je v sodniškem dodatku potrdil Ramirez. Apoel bil blizu presenečenja proti PSG, a tega ni dopustil Cavani, ki je zadel v 87. minuti.

Strelski večer Luiza Adriana

Še več golov kot v Rimu je v prvem polčasu padlo v beloruskem Borisovu. Tamkajšnji Bate je gostil Šahtar iz Donecka, Ukrajinci pa so že v prvih 45 minutah zabili pol ducata. Prvo ime tekme je bil Luiz Adriano, ki je zadel v 27., 36., 40., 44. in 80. minuti, prvi gol na tekmi je dosegel Teixeira v 11. minuti, v 35. minuti je bil uspešen še Costa. Na drugi tekmi skupine H, to je sodil slovenski sodnik Skomina, je Porto z 2 : 1 premagal Athletic Bilbao. Portugalce je v vodstvo popeljal Herrera v 45. minuti, Fernandez je izenačil v 58., Quaresma pa je zadel za zmago v 75. minuti.

Deli s prijatelji