LIGA PRVAKOV

Bayern in Atletico prva četrtfinalista lige prvakov

Objavljeno 11. marec 2014 21.45 | Posodobljeno 11. marec 2014 23.43 | Piše: STA, Ma. F.

Skupno je Bayern napredoval z izidom 3 : 1, Atletico pa s 5 : 1.

MÜNCHEN, MADRID – Branilec naslova Bayern in madridski Atletico sta prva udeleženca četrtfinala lige prvakov v sezoni 2013/14. Po današnjih povratnih tekmah osmine finala je bil Bayern boljši od Arsenala, Atletico pa od Milana.

V sredo bosta na sporedu dvoboja PSG – Bayer Leverkusen ter Barcelona – Manchester City, naslednji teden pa še zadnje štiri povratne tekme.

Pred današnjima povratnima tekmama sta imela boljši izhodišči Bayern in Atletico, ki sta prvi tekmi v gosteh dobila z 2 : 0 oziroma 1 : 0. V Münchnu je bilo danes na koncu 1 : 1 (0 : 0), v Madridu pa je Atletico povratni dvoboj dobil s 4 : 1. Skupno je tako Bayern napredoval z izidom 3 : 1, Španci pa s 5 : 1.

Pred sredinima povratnima tekmama je pariški PSG že skorajda v četrtfinalu, saj je prvo tekmo proti Bayerju iz Leverkusna v gosteh dobil s 4 : 0, Barcelona pa bo domačo tekmo z Manchester Cityjem začela s prednostjo 2 : 0 s prve tekme.

Naslednji teden bo Real Madrid gostil Schalke, Španci so v gosteh zmagali kar s 6 : 1, Chelsea pa Galatasaray (prva tekma 1 : 1), v sredo, 19. marca, pa bosta še tekmi Borussia Dortmund – Zenit St. Peterburg, na prvi tekmi so lanski finalisti zmagali s 4:2, ter Manchester United – Olimpiakos Pirej, Grki so doma zmagali z 2 : 0.
 

Deli s prijatelji