KLUBSKO SP

Bavarcem še peti naslov v letu 2013

Objavljeno 21. december 2013 23.54 | Posodobljeno 21. december 2013 23.54 | Piše: STA, Ma. F.

Za trenerja Bayerna Pepa Guariolo je to že tretji naslov klubskega prvaka sveta.

MARAKEŠ – Nogometaši münchenskega Bayerna so zmagovalci klubskega svetovnega prvenstva v Maroku. Evropski prvaki so v velikem finalu v Marakešu premagali Rajo Casablanco z 2 : 0 (2 : 0).

Bayern je leto 2013 končal s še peto lovoriko. Po zmagah v ligi prvakov, domačem prvenstvu in pokalu ter evropskem superpokalu so si Bavarci priigrali še pokal za klubskega svetovnega prvaka, lovoriko, ki jim je edina manjkala. Za trenerja Bayerna Pepa Guariolo pa je to že tretji naslov klubskega prvaka sveta. Pred tem je dva osvojil z Barcelono (2009, 2011).

Nemški prvaki so tekmo odločili že po dobrih 20 minutah, ko so prek branilca Danteja, ta je bil uspešen iz bližine, in vezista Thiaga Alcantare, ki je zadel z 18 metrov, dosegli zadetka za vodstvo z 2 : 0. Potem so bolj ali manj le še nadzorovali potek tekme, domači pa jim večjih preglavic pri tem niso povzročali, čeprav so v drugem polčasu nekajkrat opozorili nase.

Na drugi strani bi tudi Bayern, ki je izgubil zgolj tri tekme od 56, odigranih v letu 2013, lahko še povečal prednost, a je, denimo, po strelu Xherana Shaqirija iz razdalje žoga zadel le prečko.
 

Deli s prijatelji