NA REZERVNI KLOPI

Atletico si želi Čecha, Oblaka naj bi posodil

Objavljeno 14. oktober 2014 10.33 | Posodobljeno 14. oktober 2014 10.33 | Piše: Marko Uršič
Ključne besede: Jan Oblak

Vratar Jan Oblak je zaradi nesrečnega večera v Pireju na oslovski klopi v Madridu.

Jan Oblak je pri Atleticu obsedel na rezervni klopi. Foto: Twitter

Madrid je veliko nogometno mesto, a boj za igranje v prvih enajstericah Reala in Atletica se rad sprevrže v pravo bikoborbo, kjer te hitro nasadijo. Slovenski reprezentant Jan Oblak je po 16 milijonov evrov vrednem prestopu iz Benfice k španskem prvaku branil le eno tekmo, a v Pireju v ligi prvakov prejel tri vroče krompirje v svojo mrežo. Debi je zaradi številnih tipičnih malenkosti vratarskega poklica – postavitve med vratnicama, občutka za posredovanje v kazenskem prostoru, znanje španščine pri komuniciranju z obrambo – sprožil številne polemike v iberskih medijih. Očitno tudi trener Diego Simeone želi v nadaljevanju sezone dva trdna stebra, poleg Miguela Angela Moye, v Atleticovih vratih. Madridski žimničarji dobro sodelujejo in trgujejo z londonskim Chelseajem, ta jim je posodil belgijskega čuvaja mreže Thibauta Courtoisa, letos kupil Atleticove Filipeja Luisa Kasmirskega in Diega Costo, tudi nekoč igralec rdeče-belih Fernando Torres je igral za angleške upokojence.

Zdaj pa so novinarski vohuni v otoškem časniku Daily Star vrgli kost, da bo Atletico v januarskem prestopnem roku posegel po vratarju Chelseaja Petru Čechu. Čeh namreč opozarja, da ni zadovoljen, ker je po novem na Stamford Bridgeu druga violina za Courtoisom, in to po desetih letih ter skoraj 500 nastopih, od tega na 150 ni prejel zadetka. Za Blues je v novi sezoni branil le na dveh srečanjih, od tega le 66 minut v elitnem ligaškem tekmovanju. Pa še to je kot zamenjava v igro vstopil proti Arsenalu, ko je bil Belgijec omotičen po trku z Alexisom Sanchezom. »V Chelseaju me dobro poznajo, vedo, da mi zdajšnji položaj zagotovo ni pogodu. Ker bo leta 2016 evropsko prvenstvo, moram misliti tudi na reprezentančno vrsto, zato zame ni čas, da bi sedel na klopi,« je bil 32-letnik odkritobeseden. Ker atletikovci sodelujejo s Chelseajem, naj bi zato tudi imeli prednost pred Paris Saint-Germainom in Monacom, ki se tudi zanimata za storitve čuvaja mreže iz Plzna.

Moya ni za Atletico

V Španiji vedno napeto prisluškujejo in tudi tokrat sta lokalna športna časopisa As in Marca, po preverjanjih v Atleticovem zakulisju, pritrdila tej, tudi za Špance presenetljivi novici. As tako piše, da naj bi Atletico v tem scenariju Jana Oblaka posodil drugemu klubu. Eden od komentarjev bralcev na spletnih straneh pa se glasi tudi takole: Oblaku se ne more soditi le po eni tekmi. Na spletni strani barcelonskega športnega časnika El Mundo Deportivo pa so zapisani naslednji komentarji bralcev, denimo Luce: Zdi se, da je Oblak fiasko, Čeh pa je golmančina. Bo velika okrepitev! Bralec, podpisal se je Krauer, meni: Če se Oblak ne bo izkazal, ga je treba prodati, res pa je, da še ni bil zadosti preizkušen. Zakaj je vodstvo kupilo vratarja novinca za 16 milijonov evrov in je vedno v bratskih odnosih s portugalskimi klubi? Bralec Doblete pa ocenjuje: Oblak je dober vratar, a na debiju je imel slab dan. Čech je zame najboljši vratar na svetu. Moya, se opravičujem, pa kljub dobrim partijam, ni vratar za Atletico.

Deli s prijatelji