PRIMERA DIVISION

Atletico Madrid na Camp Nouu postal španski prvak

Objavljeno 17. maj 2014 22.33 | Posodobljeno 17. maj 2014 22.35 | Piše: STA, S. U.

Za Atletico je naslov prvaka v tej sezoni jubilejni 10., a šele prvi po letu 1996

BARCELONA – Nogometaši madridskega Atletica so španski prvaki za sezono 2013/14. V odločilni tekmi zadnjega kroga španske prve lige so v gosteh igrali neodločeno 1 : 1 z Barcelono, kar je bilo dovolj, da so ubranili tri točke prednosti na lestvici in 10. v zgodovini osvojili špansko prvenstveno lovoriko.

Barcelona, ki je po številnih spodrsljajih v zadnjih tednih španskega prvenstva bila že nekajkrat v odpisanem položaju, a so jo napake tekmecev vrnile v igro, bi osvojila naslov, če bi danes v neposrednem obračunu premagala rdeče-bele. Atleticu je zadoščala točka, njegov veliki mestni tekmec Real pa v zadnjem krogu ni imel več možnosti v boju za prvo mesto.

Godin prinesel naslov

Toda razglašeni Katalonci so igrali v slogu večjega dela sezone pod vodstvom neprepričljivega trenerja Martina. Zadetek Sancheza v 34. minuti je sicer pomenil, da je naslov začasno v katalonskih rokah, toda Godin je z izenačenjem v 49. minuti poskrbel za srečen razplet za Madridčane, ki niso imeli večjih težav pri nadzorovanju dvoboja.

Za Atletico je naslov prvaka prvi po letu 1996, Madridčani pa so po 10 letih tudi prvi državni prvak, ki ni Real ali Barcelona. Leta 2004 je zmagala Valencia.

Deli s prijatelji