EVROPSKA LIGA

Armenci in Estonci jim niso do kolen

Objavljeno 01. julij 2017 09.37 | Posodobljeno 01. julij 2017 09.39 | Piše: R. T.

Domžale in Gorica z zmagama začela evropsko nogometno pot.

Vezist Domžal Jan Repas je proti Flori zabil svoj evropski prvenec. Foto: NkDomžale.si

LJUBLJANA – Nogometaši Gorice in Domžal so brezhibno opravili prvo nalogo na evropski sceni, Olimpija pa že na startu sezone kaže pomanjkljivosti, ki njene navijače delajo precej nervozne. V 1. krogu kvalifikacij za evropsko ligo so si Goričani v Armeniji priigrali zajetno prednost v dvoboju s Shirakom. Na nogometno nerazvitem terenu – v Gjumriju si je tekmo ogledalo zgolj 700 gledalcev – so slovenski podprvaki upravičili vlogo favorita in zmagali z zadetkoma odličnega vezista Rifeta Kapića v 15. in 69. minuti. Za modro-bele so igrali: Sorčan, Gregorič, Kavčič, Boben, Celcer, Kolenc, Grudina, Kapić (od 90. Humar), Osuji, Žigon (od 88. Marinič), Filipović (od 79. Nagode). Trener Miran Srebrnič je bil zadovoljen z uvodno predstavo v novi tekmovalni sezoni: »Moštvo je igralo in delovalo taktično zrelo. Povedli smo ob pravem času, nakar smo nadzorovali položaj. Drugi gol za nas pomeni zelo lepo prednost pred povratnim domačim dvobojem. Dobili smo potrditev, da je tekmec precej nevaren, zato moramo tudi pred domačimi gledalci ohraniti zbranost.«

 

Slovenski klubi v kvalifikacijah za evropsko ligo bodo povratne tekme odigrali v četrtek, 6. julija.

Estonci so jo dobro odnesli 

Domžalčani so estonskega tekmeca Floro iz Tallina gostili na celjski Areni Petrol, saj na domačem stadionu končujejo polaganje nove travnate površine. Tudi v knežjem mestu je bil obisk skromen, dvoboj slovenskega pokalnega prvaka s severnjaki je spremljalo nekaj več kot 700 gledalcev. Rumeno-modri so do finiša tekme uprizorili prave strelske vaje, prvič pa so zadeli v 77. minuti, ko je mrežo gostov zatreselan Jan Repas, za končnih 2:0 pa je poskrbel Žan Žužek v izdihljajih tekme. Za Domžale so igrali: Milić, Vetrih, Firer, Širok, Bizjak (od 67. Žužek), Repas (od 85. Ožbolt), Matjašič (od 81. Volarič), Blažič, Dobrovoljc, Balkovec, Husmani. Trener Simon Rožman bi bil vsekakor bolj zadovoljen z izdatnejšo zmago, saj so njegovi varovanci povsem prevladovali na igrišču, na povratni tekmi pa so vsekakor sposobni ohraniti ali celo povečati skupno prednost.

Zmaji niso bruhali ognja

Olimpija z novim trenerjem Igorjem Bišćanom ni posebno razveselila svojih privržencev z minimalnim porazom (0:1) pri Vaasi na Finskem. Edini zadetek je že v 12. minuti dosegel Joonas Vahtera. Toda zeleno-bele ta izid še ohranja med kandidati za napredovanje v 2. krog kvalifikacij. Na stadionu Hietalahti so igrali: Vidmar, Štiglec, Zarifović, Mitrović, Ilić, Brkić, Miškić (od 78. Cretu), Tomić, Oduwa (od 80. Eleke), Benko (od 67. Gajič), Abass.

2 zmagi imajo slovenski klubi na startu sezone.

»Težko je biti pameten, saj smo si priigrali kar več lepih priložnosti, a to ne pomaga veliko, saj smo jih zapravili. Vseeno mislim, da smo boljše moštvo in da bomo to v Stožicah tudi pokazali. Moramo verjeti vase, z nami bodo naši navijači,« meni branilec Olimpije Nemanja Mitrović.

Deli s prijatelji