SIOL

Ambasador Udovič otrokom na pomoč

Objavljeno 16. april 2013 19.33 | Posodobljeno 16. april 2013 17.50 | Piše: D. P.

»Nagrade so lepe; tudi sam bi si z veseljem ogledal finale Uefine lige prvakov 2014 v Lizboni.«

Sašo Udovič je novi ambasador.

LJUBLJANA – Športni navdušenec in legendarni nogometaš Sašo Udovič kot ambasador Siol pokala ponosno podpira družbenoodgovorno noto projekta. Dečkom in deklicam, varovancem Botrstva, bo namreč v Kranjski Gori popestril poletne nogometne počitnice. Navdušuje ga tudi sama ideja tekmovanja, saj se nostalgično spominja časov, ko je mali nogomet združeval ljudi.

Ni treba biti profesionalec

»Včasih se je mali nogomet veliko igral in veseli me, da Siol pokal to malonogometno vzdušje spet oživlja. Gre za super šport, ki omogoča tako druženje kot zabavo, zato je prav, da se v Sloveniji to obuja,« je dejal Udovič, član uspešne slovenske generacije pod vodstvom Srečka Katanca, s katero je nastopil na evropskem prvenstvu 2000.

»Ni treba biti profesionalec, da lahko sodelujete. Zato vas pozivam, da poskusite in se pomerite na enem izmed lokalnih turnirjev Siol pokala. Nagrade so lepe; tudi sam bi si z veseljem ogledal finale Uefine lige prvakov 2014 v Lizboni,« k čim večjemu številu prijav in ogledu napetih tekem poziva Udovič.

Otrokom na pomoč

Udovič je tudi podpornik družbenoodgovorne note projekta: »V čast in veselje mi je, da sva skupaj z Marinkom Galičem ambasadorja Siol pokala.« Nogometni tabor za varovance Botrstva ZPM Ljubljana Moste - Polje, ki ga bo organiziral Telekom Slovenije v sodelovanju z NZS, je po njegovem mnenju »odlična priložnost, da se mladi – tako dečki kot deklice – spoznajo z nogometom. Mogoče prav trening s kakšnim znanim trenerjem ali igralcem rodi novo nogometno zvezdo, ki brez te podpore ne bi bila ustvarjena.«

Povejmo še to, da je Udovič minuli vikend malonogometne ekipe spodbujal v Krškem.

Deli s prijatelji