NOGOMET

Alves Neymarju: Bodi pogumen

Objavljeno 31. julij 2017 18.55 | Posodobljeno 31. julij 2017 18.57 | Piše: R. T.

V sago o prestopu brazilskega nogometnega asa Neymarja iz Barcelone v PSG se je vključil tudi njegov prijatelj in rojak Dani Alves, novinec v dresu PSG.

Neymar jo je pošteno skupil.

TANGER – Na nogometnem tržišču še vedno vre zaradi vsega dogajanja okrog morebitne selitve Brazilca Neymarja iz Barcelone v francoski PSG. Saga o prestopu se kar vleče in vleče, Katalonci trobijo eno, namreč da bo ostal pri njih, Parižani pa vedno znova poskrbijo za kakšno bombico, ki naj bi približala 25-letnega napadalca novemu klubu. Zdaj se je oglasil še mož, ki ima kaj povedati na temo Barcelone, prestopov, Neymarja in PSG.


Upam, da se bo prestop uresničil

To je 34-letni brazilski as Dani Alves, ki je letos po sezoni igranja za Juventus prestopil v PSG. Prej je kar osem let (2008–2016) nosil dres Barcelone, leta 2013 pa je prav Neymarju prijazno svetoval, naj pride v blaugrano. Zdaj ga odkrito vabi v mesto luči: »Upam, da se bo prestop uresničil. Nič nimam z njegovo odločitvijo, ta je zanj zelo pomembna. Možje pač morajo sprejeti tudi takšne odločitve. Upam, da se nam bo pridružil. Je eden mojih najboljših prijateljev in ga želim imeti v bližini. Ne morem pa se vmešavati v njegove odločitve. Vsekakor ga bomo sprejeli z odprtimi rokami, če se odloči okrepiti PSG.« Je treba še kaj dodati?

No, ja, Dani Alves je bil zelo dobre volje po odlični igri, golu in asistenci za zmago PSG v francoskem superpokalu proti Monacu, zato je odprl dušo: »Enkrat sem mu že pomagal, ko je prihajal v Barcelono. Nisem se odločil namesto njega, ampak sem mu preprosto predstavil položaj v Barçi. Odločitve so za pogumne in jaz sem najbolj pogumen. Odločil sem se, da zapustim Barcelono in Juventus. Odločitve sprejemam samostojno, Neymar pa se mora odločiti za svojo zrelost in igralski razvoj.« Pri tem bosta pomagali rekordna odškodnina v višini 222 milijonov evrov in plača 30 milijonov evrov na leto. 

Deli s prijatelji