1. SNL

Aluminij šokiral Maribor: Milaniča bo menjal Ješić?

Objavljeno 22. avgust 2016 00.48 | Posodobljeno 22. avgust 2016 01.19 | Piše: STA, S. U.

Krško je z golom Filipa Dangubića v 41. minuti z 1 : 0 premagalo Celje.

KRŠKO, MARIBOR – Nogometaši Krškega so v šestem krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Celje z 1 : 0 (1 : 0).

Krčani so prišli do svoje druge zmage v sezoni. Pred svojimi navijači so predvsem v drugem polčasu pokazali všečno predstavo proti anemičnim Celjanom, nevarna je bila predvsem naveza Filip Dangubić-Martin Kramarič. Ta je poskrbela tudi za edini zadetek na tekmi. Krčani so se z današnjimi tremi točkami prebili pred Celjane na šesto mesto. Tekma je bila odločena v 41. minuti. Martin Kramarič je po samostojni akciji prišel do strela, Matic Kotnik je žogo odbil, a le do Filipa Dangubića, ki je zadel v prazno mrežo.

Številne kritike in žvižgi Mariborčanom

Medtem pa so nogometaši Maribora izgubili proti Aluminiju z 0 : 2 (0 : 1). Povratniki v prvoligaško druščino so pripravili veliko presenečenje in si v Ljudskem vrtu priigrali vse tri točke. Mariborčani so želeli popraviti slab vtis po dveh zaporednih porazih v Novi Gorici in Bakuju ter si dvigniti samozavest pred četrtkovo povratno tekmo evropskega lige proti Gabali. A niso bili uspešni. V jesenskih razmerah (termometer je kazal le 15 stopinj Celzija) so bili Kidričani pogumni, spretni in predvsem zbrani, za kar so jih z aplavzom po koncu dvoboja nagradili maloštevilni gledalci, medtem ko so domačim nogometašem namenili številne kritike in žvižge.

V 24. minuti je žoga prišla do Žige Škofleka, ki je neovirano stekel proti golu in streljal mimo nemočnega Jasmina Handanovića v desni spodnji kot. Mariborčani so si nato v 72. minuti privoščili novo napako v obrambi. Po številnih odbojih v kazenskem prostoru je žoga prišla do Zebe, ki jo je s peto iz bližine poslal v mrežo.

Nekateri mediji v Bosni in Hercegovini že poročajo, da bi Maribor lahko menjal trenerja. Darka Milaniča bi namreč lahko zamenjal bivši soigralec Zlatka Zahovića pri Partizanu, Miodrag Ješić. Srbski trener (57) je v svoji pestri trenerski karieri vodil Partizan, Slavio Sofijo, CSKA Sofijo, Litex in nazadnje Sarajevo. Ješić bi, tako omenjeni mediji, po nekaterih navedbah dobil kar 15.000 evrov mesečno.

Deli s prijatelji