STRAH

Aluminij ali Gorica?

Objavljeno 02. junij 2015 12.20 | Posodobljeno 02. junij 2015 12.21 | Piše: Rok Tamše

Navijači nogometašev iz Kidričevega in Nove Gorice trepetajo za usodo svojih klubov.

Trener Gorice Miran Srebrnič. Foto: Igro Zaplatil

Na domačo nogometno sezono kljub zaključku tekmovanja v Prvi ligi Telekom Slovenije in nižjih ligah še ni padel zastor. Povsem nabrušeni ostajajo igralci in navijači v Novi Gorici in Kidričevem. Devetouvrščeni prvoligaš Gorica in drugouvrščeni drugoligaš Aluminij se bosta namreč udarila v dodatnih kvalifkacijah, prva tekma bo že jutri, v sredo, ob 17. uri v novogoriškem športnem parku, povratna pa v nedeljo, 7. junija, prav tako ob 17. uri v Kidričevem. Mnogi privrženci primorskega moštva so se bali, da bi lahko takoj po koncu državnega prvenstva zaradi klavrnih finančnih razmer sledil eksodus tujih igralcev iz kluba, kar bi zmanjšalo možnosti modro-belih v boju za obstanek v elitni druščini. A ne bo tako, saj se je trener Miran Srebrnič že prej odločil, na koga od posojenih fantov iz italijanskih klubov ne bo računal. Tako je v zadnji tekmi (zmaga 4:0 proti Zavrču) na igrišče poslal zasedbo, ki se bo spopadla tudi z Aluminijem.

Dodatno motivacijo je ekipi zagotovo vlilo tudi prejšnji teden imenovano novo vodstvo kluba s predsednikom Harijem Arčonom na čelu, ki je pošteno zavihal rokave pri reševanju štirikratnega državnega prvaka iz finančne in siceršnje godlje. »Proti Aluminiju bodo igrali tisti v najboljši formi, tisti, ki si želijo in bodo šli v boj s srcem. O postavi pa tako in tako odloča naš trener Srebrnič,« je dejal energični predsednik Arčon, s katerim je v klubu in okrog njega zavel svež veter. »Saj vsi tuji igralci niso posojeni iz Italije. Blessing Chibuike Eleke, Marshal Mfon Johnson in Nabil Taider imajo pogodbe z Gorico do konca junija. Lorenzo Pasqualini je sicer član Parme, Matteo Boccaccini je iz Brescie, a oba sta izjemna fanta, dobro sta se vklopila v moštvo, zato trener tudi računa nanju v prihajajočih tekmah,« je status nekaterih iz udarne enajsterice pojasnil Arčon, ki je kljub zapletenim razmeram (skupni dolg znaša blizu milijona evrov) optimist glede prihodnosti: »Dolgovi so največja težava, imamo pa finance za prihodnjo sezono, ki jo z zdravo politiko lahko izpeljemo. Igralcem bomo zagotovili to, kar jim bomo ponudili na začetku sezone. Obljube bomo vsekakor tudi izpolnili. Seveda bodo morali tisti, ki bodo ostali z nami, z razumevanjem sprejeti reševanje dolgov iz preteklosti. Naša ekipa bo temeljila na domačih igralcih in domačih strokovnjakih. V klub bomo vrnili tudi nekatere legende, ki nam lahko pomagajo s svojim znanjem in izkušnjami. Gospodarstveniki iz okolja so v glavnem naklonjeni našemu projektu. Doslej nas še nihče, pri katerem smo iskali sodelovanje, ni zavrnil. Čuti se, da je bila skupščina nekakšen odrešilni trenutek za klub. Stvari so se začele premikati na bolje,« je še pojasnil Arčon, ki bo lahko resnično zadihal s polnimi pljuči le ob zmagoslavju proti Aluminiju. Spomnimo, da je Gorica ob Mariboru in Celju edina, ki v samostojni državi še ni izpadla iz prve lige.

Štajerci iz Kidričevega imajo svojo poslovno in tekmovalno računico, njihova ambicija je prav tako igranje v prvi ligi. Tam bi igrali v okviru denarnih zmožnosti, brez finančnih akrobacij in praznih obljub igralcem. Tako kot so to že počeli v svojem premiernem nastopu v Prvi ligi Telekom Slovenije v sezoni 2012/13. Zasedbi trenerja Damijana Romiha se je letos prvo mesto izmuznilo v zadnjem krogu po porazu v Krškem, kjer proslavljajo naslov prvaka. Pri rdečih so najbolj zveneča in izkušena imena vratar Tomaž Murko, branilec Denis Topolovec, vezista Sandi Čeh in Dejan Školnik, napadalca Marko Nunić in Luka Prašnikar.

 

Deli s prijatelji