NAJVEČJI DOGODEK

Aleksander Čeferin kupil prvo vstopnico

Objavljeno 21. november 2017 13.00 | Posodobljeno 21. november 2017 13.00 | Piše: Drago Perko

Čez točno 70 dni se bo začelo evropsko prvenstvo v futsalu. Uvodno tekmo bosta 30. januarja v Stožicah odigrali Slovenija in Srbija.

Na novinarski konferenci so ljubitelje futsala in športa nasploh pozvali, naj v čim večjem številu podprejo slovensko reprezentanco. FOTO: Roman Šipić

LJUBLJANA – Slovenija daleč naokoli slovi kot dobra in zgledna prirediteljica športnih dogodkov. To želijo potrditi tudi na Nogometni zvezi Slovenije, ki ji je evropska zveza Uefa zaupala organizacijo prvenstva stare celine v futsalu. Še točno 70 dni nas loči do uvodne tekme. Od včeraj so v prodaji tudi vstopnice – tiste za prvo kategorijo stanejo sedem evrov, druga je dva evra cenejša. Čast prvega kupca je pripadla Aleksandru Čeferinu. »Počaščen sem, ker sem kupil prve vstopnice. Verjamem, da si bo Evropa zapomnila to prvenstvo po izjemnem vzdušju in navijanju po načelu ferpleja,« je dejal predsednik Uefe.

»Uefa nam je zaupala doslej največji dogodek v članski konkurenci. Uspešno smo pripravili EP do 17 let, evropsko prvenstvo v futsalu pa zahteva precej več. Dosedanje aktivnosti in obveznosti smo izpolnili maksimalno. Lahko rečem, da smo pripravljeni,« je bil jasen prvi mož Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović. Predsednik verjame v člansko zasedbo Slovenije, ki je v preteklosti že pokazala, da spada v širši evropski vrh. »Smo v težki predtekmovalni skupini, imamo dva izjemno zahtevna nasprotnika. A glede na kakovost in dobro delo lahko od fantov upravičeno pričakujemo, da se bodo uvrstili v nadaljevanje tekmovanja,« je prvi mož NZS optimistično pogledal še proti izbrani vrsti, ki jo vodi selektor Andrej Dobovičnik.

»Želim si le to, da bi prišli vsi igralci zdravi na evropsko prvenstvo. V popolni zasedbi in z nekaj sreče se lahko prebijemo v četrtfinale,« si selektor obeta preboj iz skupine smrti (poleg Slovenije sta v njej še Srbija in Italija). Dobovičnik je prepričan, da bo imela reprezentanca v domačih Stožicah izdatno podporo s tribun. »Igral sem na evropskem in svetovnem prvenstvu. Vsi vemo, kaj pomenijo navijači. Prepričan sem, da si naša reprezentanca zasluži polne Stožice,« je navijače pozval Mile Aćimović, ki je ob Milivoju Simeunoviću ambasador prvenstva. Dvorana Stožice bo generalko doživela 6. decembra, ko bo v Ljubljani (dan prej pa v Litiji) gostovala Portugalska z velemojstrom Ricardinhom


Vstopnica za dober namen

Nogometna zveza bo nadaljevala družbeno odgovorno ravnanje, zato bo tudi v duhu veselega in darežljivega decembra ves izkupiček od prodanih vstopnic tekme Slovenija – Portugalska namenila projektu Botrstvo. V času evropskega prvenstva bo zveza aktivna na področju nogometa za vse, priložnost za obisk Stožic in preizkus terena evropskega prvenstva pa bodo dobili tudi veterani, nogometaši Specialne olimpiade Slovenije in drugi. Vse bo potekalo v duhu vodila EP Moja igra, moje življenje.

 

Deli s prijatelji