OLIMPIJA

Aćimović in Rastoder skupaj na izpit

Objavljeno 05. avgust 2014 17.00 | Posodobljeno 05. avgust 2014 17.00 | Piše: D. P., STA

V ljubljanskem taboru se sicer trudijo še pred koncem prestopnega roka pripeljati še kakšno okrepitev, hkrati pa so zadovoljni z uvodom v prvenstvo in s prikazanim na prijateljski tekmi s Chelseajem.

Milenko Ačimovič se je po skoraj dveh letih vrnil v Olimpijo.

LJUBLJANA – Slovenski nogometni prvoligaš Olimpija iz Ljubljane je danes v središču slovenskega glavnega mesta tudi uradno predstavil novega-starega športnega direktorja. Nekdanji slovenski reprezentant Milenko Aćimović pravi, da bo v svojem drugem mandatu manj zaletav, bolj potrpežljiv, Olimpijo na želeni ravni pa vidi v dveh do treh letih.

Delo na dolge proge

»Ostal sem v zelo dobrih odnosih s predsednikom in z vsemi v klubu, tudi z navijači. V enem letu se ne da narediti vsega, zato sem v pogovoru s predsednikom (Izetom Rastoderjem) težil k temu, da sta za sadove vsakega dela potrebni dve leti, tudi tri. Predsednik se je s tem strinjal. Čas je pač potreben, da ekipa začne delovati tako, kot je treba. Ko sva se strinjala o tem, ni bilo težav za mojo vrnitev,« je povedal Aćimović, ki se je na staro mesto vrnil po skoraj natančno dveh letih.

Takrat je na svoja pleča prevzel krivdo za slabše izide Olimpije, ki je pod vodstvom Ermina Šiljaka, tudi ta je istočasno zapustil klub, zdrsnila na sedmo mesto. Mnogi menijo, da Aćimović ni bil glavni krivec za takratne neuspehe.

Izpit za vodstvo

»Mogoče bi moral nadaljevati tisto prvo epizodo. Lahko pa zdaj dam več kot v prvem obdobju. Je pa to nekakšen popravni izpit tako zame kot za predsednika. Ne vem, kdo ima večjo željo kot naš predsednik, da bi Olimpija prišla na vrh. Tu smo vsi, ki tako razmišljamo. Šli bomo iz tekme v tekmo, počasi gradili vse skupaj, pustili fante, da igrajo brez pritiska, da morajo čez noč postati ne vem kaj. Naj se njihova kariera počasi razvija, mi pa smo tu, da vidimo, ali so dovolj dobri za Olimpijo oziroma uresničitev naše vizije,« meni Aćimović.

Kje pa Olimpijo vidi ob uresničitvi vizije? »Upam, da na vrhu. Fantje imajo potencial, mi pa bomo bolj mirni okoli njih. Dogaja se, da mlad, 17-letni igralec dobi priložnost na primer v Kopru, in če ne odigra po pričakovanjih, ostane na tribuni in tudi brez kluba. Takšnemu igralcu je treba dati še eno, še več priložnosti. Nikoli ne veš, kaj bi lahko določen mladenič pokazal, če bi se z njim delalo tako, kot je treba. Taki mladi morajo imeti pred sabo tudi dobre igralce, da se od njih učijo, tudi prenašanja odgovornosti. Če bo tako tudi pri nas, da bodo naši mladi nosilci Olimpije, da bo vse skupaj selekcionirano, bo že lepo za pogledati,« je zaključil Aćimović.

V ljubljanskem taboru se sicer trudijo še pred koncem prestopnega roka pripeljati še kakšno okrepitev, hkrati pa so zadovoljni z uvodom v prvenstvo in s prikazanim na prijateljski tekmi s Chelseajem. 

Deli s prijatelji