SATURNUS

Na superspecialu zmagal Čeh, naš Humar drugi

Objavljeno 12. maj 2012 00.25 | Posodobljeno 12. maj 2012 00.27 | Piše: S. J., STA

Uvodno dejanje dirke je dobil Čeh Pavel Valoušek (peugeot 207 S2000).

Lanski reli Saturnus.

LJUBLJANA – Letošnji reli Saturnus je že jubilejni 35., današnje dogajanje pa je bilo le uvod v tekmovalno bolj bogat konec tedna. Prva hitrostna preizkušnja je skorajda bolj kot dirkačem namenjena gledalcem, ki so lahko na zanimivi, a le 3,4 kilometra dolgi trasi v okolici stadiona Stožice spremljali 63 posadk.

Nekateri že prvi dan končali slabo

Za nekatere se je že prvi dan relija končal slabo, z odstopom ali s tehničnimi težavami, večina, med njimi tudi vsi najboljši, pa so napovedali oster boj za zmago na sobotnem in nedeljskem delu relija. Po pričakovanjih sta bila v ospredju na koncu tista, ki ju večina šteje za glavna favorita tudi za končno zmago. Čeh Valoušek si je pred Aleksom Humarjem (škoda fabia S2000), zmagovalcem prvega relija za DP na avstrijskem Koroškem, privozil dobri dve sekundi naskoka. Tretji je bil še en Čeh Vaclav Kopaček (subaru impreza WRX STI), na četrtem mestu pa je današnjo preizkušnjo končal slovenski veteran Darko Peljhan (mitsubishi lancer EVO X) s petimi sekundami zaostanka.

Cilj relija bo v nedeljo popoldne v Stožicah.

Med prvimi desetimi sta današnji superspecial od Slovencev končala še Boštjan Logar (peugeot 206 RC R3) na sedmem mestu in Mitja Klemenčič (mitsubishi lancer EVO) na desetem.

Na seznamu prijavljenih je bilo nekaj dni pred relijem še 72 posadk iz osmih evropskih držav, na startu jih je bilo nato devet manj. Med nastopajočimi ni niti Roka Turka, saj se je osredinil na evropsko prvenstvo.

Dirkači se bodo v soboto merili v Zasavju. V okolici Trbovelj in Hrastnika bo na sporedu šest hitrostnih preizkušenj (dve različni), v nedeljo pa se bo tekmovanje vrnilo v ljubljansko okolico s še zadnjimi šestimi brzinci – dirkači bodo morali prevoziti tri različne (Janče, Metnaj, Višnja Gora).

Deli s prijatelji