DOVOLJENJE

Mura z licenco za novo sezono

Objavljeno 31. maj 2012 20.53 | Posodobljeno 31. maj 2012 20.53 | Piše: D. P., STA

Sobočani bodo evropske tekme igrali v Lendavi.

Fotografija je simbolična

LJUBLJANA – Slovenski nogometni prvoligaš Mura 05 bo tudi v prihodnji sezoni igral v slovenski prvoligaški konkurenci, zaradi osvojenega tretjega mesta v pretekli sezoni 1. SNL pa bo igral tudi evropske tekme. Licenčna komisija za pritožbe Nogometne zveze Slovenije je namreč ugodila pritožbi soboškega prvoligaša.

Pomanjkljivosti ni več

»Licenčna komisija za pritožbe je na svoji seji 31. maja obravnavala pritožbo ND Mura 05 na odločitev prvostopenjske komisije, s katero je ta zavrnila vlogo za izdajo licence za tekmovanja pod okriljem Uefe in 1. SNL za tekmovalno sezono 2012/13. ND Mura 05 je v skladu z določili pravilnika o licenciranju klubov odpravila vse pomanjkljivosti, zato je licenčna komisija za pritožbe ugodila pritožbi ND Mura 05 in s tem klubu podelila licenco za tekmovanje Uefa in 1. SNL za tekmovalno sezono 2012/13,« so v sporočilu za javnost zapisali pri NZS.

Umik pritožbe

Mura bo svoje tekme v kvalifikacijah za evropsko ligo igrala na stadionu v Lendavi, saj stadion Fazanerija v Murski Soboti ne izpolnjuje kriterijev Uefe. Licenčna komisija za pritožbe pa ni obravnavala pritožbe ND Lendava, saj je ta pritožbo pred zasedanjem komisije umaknila.
 

Deli s prijatelji