NZS

Mura in Nafta brez licence

Objavljeno 30. april 2012 15.29 | Posodobljeno 30. april 2012 15.29 | Piše: D. P., STA

Časa za pritožbe imata do 15. maja.

Fotografija je simbolična

LJUBLJANA – Nogometna zveza Slovenije (NZS) je opravila prve postopke licenciranja nogometnih klubov 1. SNL za naslednjo tekmovalno sezono 2012/13. Vloge za pridobitev licence je pravočasno vložilo vseh 10 klubov, ki nastopajo v tej sezoni, za mednarodno licenco Evropske nogometne zveze (Uefe) pa je od teh nista vložila Nafta Lendava in Triglav Kranj.

Dva brez

Na prvi stopnji je vloge obravnavala komisija NZS za licenciranje nogometnih klubov, pri organizacijski, administrativni in strokovni podpori komisiji pa je aktivno sodeloval licenčni oddelek NZS. Celje, Domžale, Hit Gorica, Luka Koper, Maribor, Olimpija Ljubljana in Rudar Velenje so dobili licence Uefe in 1. SNL, Triglav Kranj je dobil licenco 1. SNL, zavrnili pa so vlogi Mure 05 iz Murske Sobote za licenci Uefe in 1. SNL ter Nafte Lendava za 1. SNL.

Pritožba do 15. maja

Kluba, ki so jima na prvi stopnji vlogi za pridobitev licence zavrnili, imata do 15. maja možnost pritožbe na drugostopenjski organ, licenčna komisija za pritožbe pa bo o morebitnih pritožbah odločala do 31. maja, so sporočili iz NZS.

Deli s prijatelji